Az önkormányzat finanszírozza

2018.04.25. 09:00

Felújítják Dunaújváros szennyvíztisztító telepét

Az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki a városi szennyvíztisztító telep felújítására, amelynek költsége 300 millió forint.

Szabó Szabolcs

A múlt hét csütörtöki közgyűlésen a képviselők arról döntöttek, közbeszerzési eljárást írnak ki a városi szennyíztisztító telep tervezett felújításának második üteméről.

Hamarosan kezdődhetnek a munkálatok Fotó: ZsE

A részletek: a dunaújvárosi szennyvíztisztító telepen található három víztisztító medence közül két medence üzemel folyamatosan, és egy medence üzemen kívül van, mert műszaki állapota nem teszi lehetővé annak biztonságos üzemeltetését, valamint a szennyvíztisztítást végző műszaki berendezések állapota hosszú távon nem tudná biztosítani a városi szennyvíztisztítás és -kezelés biztonságos és folyamatos üzemét, így szükséges ezen berendezések építészeti felújítása, korszerűsítése – áll a határozati javaslatban.

Fontos kiemelni, hogy a pályázati forrásbevonással a jövőben megvalósuló, Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros települést érintő csatornázási beruházás elkészülte után is biztonságosan el kell majd látnia feladatait a szennyvíztisztító telepnek.

A korábbi felújítás I. üteme a jelenleg üzemen kívül lévő medence és mindhárom medence üzemeltetéséhez egy­aránt szükséges egyéb berendezések felújítására irányult. Az aktuális II. ütem pedig a másik két medence teljes körű felújítását célozza. A beruházás várhatóan idén nyáron kezdődik és egészen az év végéig tart majd, becsült értéke pedig közel nettó 300 millió forint – ezt saját forrásból biztosítja Dunaújváros önkormányzata.

Hamarosan kezdődhetnek a munkálatok Fotó: ZsE

A szennyvíztisztító telephez kapcsolódó további hír, hogy a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének, Konstantin Mihálynak vezetői megbizatását ez év május 31-ig meghosszabbította a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!