második lett

2018.04.25. 18:00

Dunaújvárosi siker a Szakma Sztár fesztiválon

Farádi Patrik Zoltán, a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója hegesztő szakmában második helyezést ért el.

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Véget ért a XI. Szakma Sztár Fesztivál, Budapesten, a Hungexpo területén. A záróünnepség keretében 43 szakmában hirdették ki az első 3 helyezettet. A hat Fejér megyei (az FMKIK illetékességi területéhez tartozó) döntős versenyző közül öt diák dobogós helyet szerzett.

A dunaújvárosi Farádi Patrik Zoltán, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója hegesztő szakmában második helyezést ért el.

fotó: FMKI

Raffai Márk első helyen, míg Lakatos Adrienn harmadik helyen végzett férfiszabó szakmában. Koszorús Bianka kárpitos szakmában került a dobogó második fokára. Mindhárom diák a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója.

Szücs Gábor Péter kőműves és hidegburkoló szakmában szerezte meg a harmadik helyet, Berta Gergő pedig a szárazépítők mezőnyében lett második. A két fiú a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója.

A Szakma Sztár Fesztivál a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a V. SkillsHungary Nemzeti versenyek döntőjének színhelye. Idén a fesztiválon több mint 43 szakmában 236 tanuló küzdött a legjobbnak járó elismerésért. Fejér megyéből (FMKIK illetékességi területéhez tartozó) hat diák jutott a döntőbe, közülük öten dobogós helyen végeztek.

fotó: FMKI

A területi kamarák szervezésében több mint 9000 tanuló érkezett az eseményre. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már tizenegyedik alkalommal utaztatott diákokat a Szakma Sztár Fesztiválra. Idén húsz általános- és középfokú oktatási intézmény 440 tanulója vehetett részt a rendezvényen az FMKIK jóvoltából. Azon iskolák tanulói nyerték el az utazás lehetőségét, akik aktívan bekapcsolódtak a kamara pályaorientációs és szakképzési programjaiba, illetve eredményesen képviseltették magukat korábbi versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!