15 millió forint

2022.12.08. 14:04

A Pannonia Bio újabb támogatásai

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Pannonia Bio Zrt. 15 millió forinttal támogatja a dunaföldvári óvodák energetikai felújítását, továbbá 12,5 millió forintot adományoznak a rászorulók megsegítését szolgáló programokra. A felajánlások ünnepélyes átadását csütörtökön tartották meg a városháza dísztermében.

Gallai Péter

Hódos Ferenc, Pavel Kudriavtcev és Úr-Hosszú Edina

Fotó: LI

Az eseményen Horváth Zsolt polgármester mellett a Pannonia Bio képviseletében Pavel Kudriavtcev vezérigazgató és Hódos Ferenc stratégiai igazgató vett részt. Megtisztelte az átadót Süli János a térség országgyűlési képviselője, Szántóné dr. Novák Eszter a Paksi Járási Hivatal vezetője, továbbá Balázs Gábor dandártábornok a Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője is. 

Elsőként Horváth Zsolt köszöntötte a megjelenteket, majd kiemelte, mindenki tudja, milyen nehéz helyzetben vannak az önkormányzatok, nagy öröm, hogy van egy cég, amelyik mindig meglátja, lehetőségeihez mérten miként tudja segíteni a várost, és az itt élőket. S immár nem először. A cég olyan érték- és munkahelyteremtést hajt végre, amely nem csak Dunaföldvárra, a régióra, Tolna megyére, hanem az egész országra kihat.  

Pavel Kudriavtcev hangsúlyozta, a Pannoni Bionál nagyon büszkék arra, hogy mindig tudnak segíteni a városnak, amellyel nagyon jó a kapcsolatuk. – Különösen örömteli, hogy karácsonykor is támogatást nyújthatunk az itt élőknek. Remélem, az együttműködésünk a jövőben tovább fog fejlődni és erősödni – mondta.  

Hódos Ferenc kiemelte, mindenki számára kihívásokkal teli volt ez az év, ezért olyan dolgokban is igyekeznek a helyi közösségnek segítséget nyújtani, amire talán még nagyobb szükség van ebben a helyzetben. Majd ezúton is köszönetet mondott a kormányhivatal és az ellenőrző, közreműködő hatóságok részére, mert egy ennyire komplex, bonyolult és folyamatosan a világ élvonalába tartozó innovációkat megvalósító cég tevékenységét lekövetni igen összetett és folyamatosan kihívásokkal teli feladat.  

Süli János arról beszélt, a cég, amellett, hogy jó adófizető, a saját profitjából is áldoz arra, hogy ezt a missziót felvállalja, ami jelzi filozófiájukat. - Remélem, a továbbiakban is lesz módjuk adományokkal erősíteni ezt a kapcsolatot, köszönjük a város és a régió nevében ezt a fajta támogatást – tette hozzá. 

Balázs Gábor gratulált ahhoz, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében az ország egyik meghatározó gazdasági társasága ilyen módon is segíti az itt élőket. Majd elmondta, a Pannonia Bio saját, állandó létesítményi tűzoltóságot hoz létre, ami az üzem, Dunaföldvár, a térség biztonságának növelése érdekében hatalmas lépcsőfok. 

A három telephelyen működő, háromszáznál több gyermeket ellátó városi óvoda energetikai felújításától a település polgármestere minimum 30 százalékos megtakarítás remél, az intézmény jelentősen csökkentheti földgázfüggőségét, a fűtéssel járó károsanyag-kibocsátást, nagy lépést tehet előre a zöld, környezetbarát működés feltételeinek megteremtésében. A meglévő napelemek mellé mindenhol hőszivattyús fűtésrendszert telepítenek, a fejlesztés már január 31-ig megvalósul. 

Hódos Ferenc, Pavel Kudriavtcev, Jung Katalin és Géczi László Fotó: Laczkó Izabella/DH
Fotós: LI

Ami az adomány másik részét illeti, a vállalat 4 millió forintot biztosít a fejlődési vagy beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekek és családjuk pszichológiai támogató programjainak megvalósítására, 3 millióval járul hozzá a dunaföldvári Vöröskereszt által rászorulóknak szervezett meleg étel biztosításához december 23. és január 2. között. Szintén 3 millió forintot fordít a tartós élelmiszereket, illetve higiéniás termékeket tartalmazó csomagokra, amelyeket a rosszabb anyagi körülmények között élő családok között osztanak szét, valamint 2,5 millió forinttal járul hozzá az „élelmiszerláda” akcióhoz, amelyben szintén a nélkülözők kaphatnak meleg ételt decembertől. A város polgármestere azt mondja, érezhetően egyre több a rászoruló Dunaföldváron, ezért is fontos, hogy a hozzájárulásnak köszönhetően a korábbinál több embert tudnak elérni, nagyjából 500 család kaphat segítséget a négy programban. 

Az ünnepség zárásaként a cég képviselői átadták a jelképes csekkeket Géczi Lászlónak, a Vöröskereszt helyi szervezet vezetőjének, Jung Katalinnak, a család-és gyermekjóléti szolgálat és alapszolgáltatási központ vezetőjének, és Úr-Hosszú Edinának, az óvódák igazgatójának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!