Nagy segítséget jelenthet az állást keresőknek is

2022.10.14. 14:00

Folytatódik a közfoglalkoztatási program Dunaújvárosban

Folytatódik a közfoglalkoztatási program, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya továbbra is segíti a közfoglalkoztatókat és az álláskeresőket.

DH

Ebben az üzemben például szájmaszkokat varrnak a közfoglalkoztatás keretein belül Illusztráció: MW archív

Fotó: Havran Zoltán

Dunaújváros - Az állami foglalkoztatási szerv elsődleges célja, hogy az álláskeresőket mielőbb visszaintegrálja a munka világába. A hátrányos helyzetű álláskeresők, ezen belül a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését is kiemelt figyelemmel kísérik. A közfoglalkoztatási programok a hátrányos helyzetű álláskeresőket és településeket egyaránt értékteremtő munka lehetőségének biztosításával támogatja. Cél, hogy a rendelkezésre álló forrásból biztosított legyen a közfoglalkoztatás mindazok számára, akik nem képesek a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni. 

Kormányzati célkitűzésként szerepel a közfoglalkoztatottak visszavezetése a versenyszférába

A gazdaságélénkülés egyik hatása, hogy az elsődleges munkaerőpiacon munkaerőhiány van. A Dunaújvárosi Járás területén is szerkezeti munkanélküliség figyelhető meg. A munkaerő hiányának enyhítésére kormányzati célkitűzésként szerepel a közfoglalkoztatottak visszavezetése a versenyszférába. A piaci munkavállalás feltételeivel, valamint szakképesítéssel rendelkező álláskeresők közfoglalkoztatásba történő közvetítésének feltételei szigorodtak. A Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a hatályos jogszabályokat és kormányzati ajánlásokat, utasításokat szem előtt tartva végzi munkáját, és szervezi meg az illetékességi területén a közfoglalkoztatást. 
A 2022–2023. évi hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program folyamatosságát, az egy hónapos hosszabbítást követően, 2022. szeptember 1-jétől 2023. február 28-ig tervezhető időszakkal biztosítják. 

A helyi foglalkoztatási osztály jelentős sikereket tudhat maga mögött

A Dunaújvárosi Foglalkoztatási Osztály a 2022. év mérlegét tekintve sikereket tudhat maga mögött: március és augusztus között megközelítőleg 130 főnek tudott, 2022. szeptembertől 2023 februárjáig 110 főnek tud munkalehetőséget biztosítani hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében, a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően. 

A 2022. szeptember 1-jén indult, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programban több mint 65 millió forintos állami támogatással, 24 közfoglalkoztató közreműködésével, 110 fő álláskereső foglalkoztatása valósul meg a Dunaújvárosi Járás illetékességi területén. 
A Dunaújvárosi Foglalkoztatási Osztály továbbra is segítségére van mind a programban részt vevő közfoglalkoztatóknak, mind az álláskeresőknek. Az osztályon lehetőség van a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” elnevezésű programban való részvételre, amely jelenleg is elérhető és igénybe vehető azoknak, akik a támogatás feltételeinek megfelelnek. A támogatások között szerepel még a ­GINOP 6.1.1. az „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” nevű kiemelt projekt, amely a munkaerőpiaci szempontból releváns készségek és szakmák megszerzését célozza meg közfoglalkoztatás keretében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!