Minőségi szakképzés

2022.10.14. 07:00

Autószerelő-mestereket avattak a helyi kamaránál

2022. szeptember 4-én zárult le a Dunaújvárosi Kamara idei évben szervezett autószerelőmester-képzése és -vizsgája. A Campus étteremben tartott mesteravató ünnepségen tízen vehették át az autószerelő szakmában a mesteroklevelet.

DKIK

Az autószerelő szakma új mesterei mesterlevelükkel: megerősített szakmai tudásuk, munkakultúrájuk hozzájárul a térségi szolgáltatás eredményesebb működéséhez, a fiatalabb generációk tanításához Fotók: DKIK

Fotó: © Ady Géza

A magyar nemzetgazdaság, így a helyi gazdaság stratégiai érdeke is a minőségi szakképzés és az erre épülő mesterképzés. Ezért is kiemelkedően fontos esemény a helyi szakemberképzés fejlődése szempontjából a mesterlevelek átadása. Az idei évben nyolcadik alkalommal került sor mesterképzés és mestervizsga szervezésére a dunaújvárosi kamaránál. Az előző évek során eddig összesen 206 mester vehette át itt helyben a mesterlevelét, főként a térségünkre jellemző ipari szakmákban és a vendéglátás területén, szerényebb számban a szépészeti ágazatban. 

A 2020. január 1-től bevezetésre került új szakképzési rendszer keretében a mesterképzések követelményei is fokozatosan megújításra kerültek. Ez volt a harmadik alkalom, hogy a már megújult képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően került sor Dunaújvárosban is a program megszervezésére. Idén 10 fő autószerelőmester-jelölt felkészítését és vizsgáját sikerült biztosítani még a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között fennálló pályázati támogatás keretében, 1 fő pedig önköltségesen vehetett részt a programban. 

A képzés április 21-én indult és július végéig zökkenőmentesen be is fejeződött. A háromnapos vizsga 10 mesterjelölt esetében sikeresen zárult le, mindössze 1 főnek nem sikerült valamennyi vizsgamodul követelményeit teljesítenie. 

A gyakorlati képzésnek és a vizsgának a dunaújvárosi Quality Autószerviz mint frissen akkreditált mestervizsgaközpont adott helyszínt. A résztvevők kiváló oktatói és tárgyi feltételek mellett készülhettek fel erre a megmérettetésre, amelyhez azonban kitartásuk, szorgalmuk és személyes motivációjuk is elengedhetetlen volt. A program során bizonyították a jelöltek a szakma iránti felelősségüket, elkötelezettségüket, ami méltóvá teszi őket arra, hogy a jövőben büszkén viselhessék a mester címet. 

© Ady Géza
Németh Dániel a mesterlevelével, mellette Vörös-Gubicza Zsanett, valamint Králik Gyula, a DKIK elnöke
Fotós: © Ady Géza

A mesterleveleket Králik Gyula, a DKIK elnöke és Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója adta át az új mestereknek. 
 

© Ady Géza
Vörös-Gubicza Zsanett MKIK oktatási és képzési igazgató gratulál a mestereknek
Fotós: © Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!