Megkezdődött

2022.09.08. 12:00

Paks II.: elkezdték a földmunkákat

duol.hu

Több tucat munkagép vonult fel a területre Fotó: Magyar Építők

A Duna Aszfalt Zrt. több mint kétszáz dolgozóval vonult fel a Paksi Atomerőmű két újabb reaktorblokkjának majdani helyszínén, hogy a létesítési engedély megszerzése után néhány nappal hozzáfogjon a nagyobb földmunkákkal járó feladatok elvégzéséhez. A Kalocsa–Paks Duna-hidat is kivitelező vállalat közleményben emlékeztet: Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken jelentette be az Országos Atomenergia Hivatal pozitív döntését, illetve azt, hogy a munkák megindulásával van realitása annak, hogy az új blokkok 2030-ra működésbe lépnek. 

A múlt heti bejelentés jelentős lépés a Duna Aszfalt Zrt. életében, hiszen rájuk vár a talajvíz szintjéig történő földkiemelés a Paks II Atomerőmű 5. blokkjának területén, valamint a humusz letisztítása, a 6. blokk helyén. Mindemellett arról is gondoskodnak, hogy kerítéssel vegyék körbe, majd lőszermentesítsék a munkaterületet, és garantálják az ideiglenes szállítóutak megépítését, valamint a régészeti szakfelügyeletet. 
A felsorolt feladatokhoz mintegy 230 fős személyi állománnyal és 60-70 alvállalkozóval, illetve tíz dózerrel, 20 kotróval, 74 négytengelyes tehergépkocsival, 50 terepjáróval és furgonnal, 15 egyéb munkagéppel (gréderek, traktorok, víztartályos tehergépkocsik), valamint 26 darab trélerrel láttak hozzá. (Forrás: Petőfi Népe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!