Október elsején indul

2022.09.22. 09:00

Az energiaintenzív kkv-kat támogatja az új program

Molnár Emese

Fotó: Shutterstock

A kormány támogatási programot indít az energiaintenzív kkv-k számára. Mint azt a kamara honlapján részletezik, olyan intenzív energiafogyasztó vállalkozásoknak szól a program, amelyeknek az árbevételük 3 százaléka felett alakul a fogyasztásuk. A feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat célzó program október 1-től indul és 2023. december 31-ig lesz érvényben. 

A támogatási program október elsejétől kezdődik

A leírás szerint a működési támogatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy 3 hónapra, azaz az év végéig az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k energiaszámláinak a tavalyi év hasonló időszakához hasonlított növekményének az 50 százalékát megkapják támogatásként. A programot a Technológiai és Ipari Minisztérium bonyolítja le, ide kell a kkv-knak a pályázatot benyújtani. 
A másik, a beruházásokat célzó támogatás által pedig az érintett kkv-k energiaátállást segítő beruházásának érdekében az önrész finanszírozásához kapnak állami segítséget. Itt maximum 15 százalékos támogatás kerül bevezetésre. A vállalkozásoktól kérik, hogy a munkahelyeket őrizzék meg, és az általuk foglalkoztatottak száma 2023 év végéig ne csökkenjen a jelenlegi szint 90 százaléka alá. 
A kamara arról is írt, hogy tárgyalások zajlanak továbbá a gyármentő és az új munkahelyvédelmi akciótervről, ezekről a következő hetekben várható döntés. Bővebb információkat a kamara honlapján is elérhetnek az érdeklődő vállalkozások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!