Adomány

2021.12.19. 11:00

Dunaföldvári közösségi célokat támogat a Pannonia Bio

A tavalyi összeg dupláját, 15 millió forintot adományoz a Pannonia Bio Zrt. idén Dunaföldvár városának.

GAZSÓ R./teol

Pavel Kudriavtcev (balról) és Hódos Ferenc adta át jelképesen a cég adományát (A szerző felvétele)

A támogatást a cég képviseletében Pavel Kudriavtcev vezérigazgató és Hódos Ferenc stratégiai igazgató adta át jelképesen Horváth Zsolt polgármesternek szerdán a városházán.

Az eseményen elhangzott, hogy az adományból az önkormányzat kétmillió forintot az ünnepek alatti szociális étkeztetésre fordít, 2,5 milliót a poszt-Covid-problémák enyhítését célzó pszichológiai tanácsadásra, valamint 2,5 milliót digitális eszközök megvásárlására a távoktatás elősegítésére olyan családok számára, akik nem rendelkeznek mindezekkel. A fennmaradó összegből ötmillió forint jut a négy helyi óvoda játszóterének fejlesztésére, hárommillió pedig a város kezelésében álló, Vasút utcai és a Kossuth téri játszótér bővítésére.

– Több mint tíz éve, amióta a cég jelen van Dunaföldváron, mindig is elkötelezett volt a város fejlesztése és az itt élők gondjainak enyhítése mellett. Fontosnak tartjuk a helyi közösséghez való kötődésünket, annál is inkább, mivel dolgozóink kétharmada helyi vagy környékbeli – mondta az eseményen Hódos Ferenc.

Az ünnepek alatti szociális étkeztetéshez a Pannonia Bio Zrt. mellett hozzájárul a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári alapszervezete is. A digitális eszközöket a támogatásból a helyi Családi és Gyermekjóléti Szolgálat szerzi be és osztja szét a Gyermekvédelmi Szolgálat segítségével január elején. Amint az időjárás engedi, megkezdődik az óvodák korszerűsítése is, amelyet a nyári szünetről visszatérő óvodások már használatba vehetnek – tudtuk meg Horváth Zsolt polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!