FEJLŐDÉS TAPASZTALHATÓ

2020.09.11. 11:00

Rendben gazdálkodik a Fejér megyei gyermekvédelem

24 egészségügyi, illetve szociális ellátó intézmény kockázatalapú utóellenőrzését fejezte be az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az eredmény szerint fejlődés tapasztalható az érintett intézmények gazdálkodásában.

Majer Tamás

Forrás: archív

Fotó: FMH

– Az Állami Számvevőszék utóellenőrzés keretében ellen­őrizheti, hogy az ellenőrzött szervezetek megvalósították-e az ÁSZ megállapításai alapján összeállított intézkedési tervükben saját maguk számára meghatározott feladatokat. Az utóellenőrzések visszacsatolást adnak mind a döntéshozók, mind az ellenőrzött szervezetek számára, ezáltal hozzájárulnak a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához és a közpénzügyek rendezettségének javulásához – írja közleményében az Állami Számvevőszék.

Nos, egy Fejér megyei intézmény volt a 24 között, mégpedig a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat. A vizsgálat eredményét közzétevő jelentés 3 csoportra osztotta az intézményeket. A Fejér megyei központ az alacsony kockázati besorolású intézmények közé soroltatott.

– Az alacsony kockázati kategóriába sorolt 15 intézménynél a korábbi ellenőrzések javaslatai hasznosultak, a külső ellenőrzések intézkedési terveivel kapcsolatos jogszabályi előírásokat betartották, az intézkedési tervekben szereplő feladatokat végrehajtották, így a szabálytalan működés kockázata ezeknél az intézményeknél csökkent, a hiányosságok javításra kerültek – írja az ÁSZ.

A jelentés szerint a további kilenc vizsgált intézménynél fennáll a szabálytalan működés kockázata, amely közülük kettőnél magas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!