teljes körű felújítás

2018.07.20. 07:30

Megújul a Fabó Éva Uszoda – Frissítve

A Modern Városok program keretében, a komplex fürdő- és vízisportcentrum kialakításának második fázisaként hárommilliárd forintból újítják fel a több mint negyven éve átadott Fabó Éva Sport­uszodát.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor, dunaújvárosi polgármester hivatalos közösségi oldalán olvashatjuk az alábbi jó hírt:

„Ma lett hivatalos. Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett a Modern Városok program megvalósulása városunkban . A következő lépésként elkezdhetjük a Fabó Éva Uszoda rekonstrukcióját, amelyhez most már hozzá is rendelt a kormány 2,9 milliárd forintot.

Ez azért volt nagyon fontos számunkra, mert a tegnapi döntéssel ütemterv szerint tudunk haladni a Városi Fürdő és Vízisport Centrum létrehozásával.”

A sajtótájékoztató után jövünk a legfrissebb hírekkel.

A csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa elmondta, gyors és hatékony egyeztetési folyamat eredménye az a kormányhatározat, amely meg is jelent a Magyar Közlönyben. Ennek lényegi eleme, hogy a Modern Városok program keretében a kormány több mint 2,9 milliárd forintot biztosít a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítására.

Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos a tájékoztatón Fotó: HK / DH
Fotó: Hankusz Kálmán

 

A miniszterelnöki biztos kiemelte, az építőiparban tapasztalt drasztikus áremelkedés miatt a Modern Városok programban érintett települések között erős verseny zajlik a pluszforrásokért, ezért is volt fontos, hogy az utóbbi hetek tárgyalásainak eredményeként sikerült biztosítani a felújításhoz szükséges összeget. Dr. Galambos Dénes mindezért köszöntet mondott Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, aki támogatásáról biztosította a város számára kiemelten fontos beruházást, valamint az illetékes szaktárcák képviselőinek, dr. Dorkota Lajosnak, a MEKH elnökének, a projektet összefogó Vasmű út 41. Kft. szakembereinek, és a város vezetőinek is. A miniszterelnöki biztos emlékeztetett arra is, hogy amilyen fejlesztéseket korábban megígértek, azt meg is valósítják.

A munkálatok ütemezéséről egyeztetnek az egyesületekkel, iskolákkal

Cserna Gábor összegzésében először köszönetet mondott dr. Galambos Dénes és dr. Dorkota Lajos munkájáért, majd a felidézte, a komplex fürdő- és vízisportcentrum kialakítása első fázisában a város önkormányzata visszavásárolta az Aquantis élményfürdőt, majd felújította és a nyár elején megnyitotta a polgárok előtt. A most kormányzati határozatba foglalt felújítás e folyamat második eleme. Ennek keretében új homlokzatot és nyílászárókat kap az épület, kicserélik a lelátókat, a gépészetet, a FINA előírásainak megfelelően új öltözőket alakítanak ki és a padlót is megemelik a nemzetközi szövetség szabályzatának megfelelő kétméteres medencemélység miatt. A fent említett munkálatok nem érintik majd a külső medencét, amelyet majd a harmadik fázisban újítanak fel teljeskörűen. A város vezetője a munkálatok kivitelezőjével kapcsolatban elmondta, már lezárult a korábban kiírt feltételes nyílt közbeszerzési eljárás, a kormányzati határozatot követően dönthet a bíráló bizottság, és készíthetik elő a projekt pontos részleteit.

Tervezett ütemben

Mivel az uszoda felújítása több száz sportolót is érint, ezért az önkormányzat hamarosan megkezdi az egyeztetéseket az érintett sportegyesületekkel és az iskolákkal is, hogy milyen ütemezésben valósítható meg a már nagyon várt beruházás. A sajtótájékoztatón Cserna Gábor kérdést intézett Pintér Tamáshoz, a Jobbik országgyűlési képviselőjéhez. Mint fogalmazott: „a Jobbik politikusát közel száz nappal ezelőtt választották meg az ország­gyűlési voksoláson, kérem Pintér Tamás képviselőt, hogy tételesen számoljon be, az elmúlt időszakban mit is tett pontosan Dunaújváros és a térség fejlődésének érdekében?” Újságírói kérdésre elhangzott, szintén a Modern Városok program keretében a tervezett ütemben halad az egykori zöld rendelőintézet felújítása, valamint hamarosan átadják a megújult radari sporttelepet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!