Sütemény

2017.12.13. 12:00

Sütésre fel! Itt az igazi mézes-krémes receptje!

 Valamilyen savanykás házi lekvárral megtöltve az igazi.

Tersztyánszky Krisztina

dfgbdfgbdfgb Foto: df

Annak, aki mégis inkább édesen fogyasztaná a gesztenyét (marónit), íme egy nagyon finom sütemény receptje, Bolláné egyéni variációjában.

Hozzávalók a tésztához: 40 deka liszt, 10 deka margarin, egy csipet őrölt fahéj, egy csipet só, 10 deka cukor, 10 deka méz, 2 tojás, egy teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál kakaó, egy citrom reszelt héja és leve, egy csomag vaníliás cukor.

A krémhez: 8 deci tej, 2 csomag fehércsokoládés pudingpor, 25 deka margarin, 20 deka cukor, 25 deka gesztenyemassza, ízlés szerint rum.

A töltéshez savanykás lekvár.

A süteményt színes cukorral megszórva, apró kockákra vágva tálaljuk Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A tojásokat, a margarint, a cukrot, a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát és a kakaót. Összedolgozzuk. Ha esetleg kemény a tészta, akkor szükség szerint kevés tejet adunk hozzá. Négy részre osztjuk, közepes nagyságúra kisodorjuk és egyenként megsütjük. Közben megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Kihűlés után hozzáadjuk a margarint, a gesztenyemasszát, a rumot és a porcukrot. Az első lapot krémmel megkenjük. Rátesszük a második lapot, arra otelló szőlőlekvárt kenünk (de megfelel bármilyen más lekvár). A harmadik lapra szintén krém jön, majd ezt beborítjuk a negyedik lappal. A tetején eloszlatjuk a maradék krémet és instant kakaót szitálunk rá. Ha tetszik, színes tortadarával is dekorálhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában