Madárvilág

2024.03.08. 13:00

Webkamera figyeli az iváncsai gólyákat

Már az online térben is követhetik a madárbarátok az iváncsai gólyák mindennapjait. Habár a szépen elrendezett fészek egyelőre üres, lakóinak érkezését bárki nyomon követheti az online térben.

Duol.hu

Várhatóan hamarosan Iváncsára is megérkeznek a gólyák

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Úgy tartják, a tavasz beköszöntének egyik első jele a gólyák érkezése. A telelésből általában március közepén térnek vissza, azonban mindig vannak egyedek, amelyek már korábban megérkeznek fészkeikbe, írja a feol.hu.

A madárbarátok számára bizonyára jó hír, hogy most már az Iváncsán fészkelő gólyák mindennapjai is nyomon követhetőek az online térben. A nap huszonnégy órájában aktív webkamerával mostantól bárki megfigyelheti az iváncsai gólyák életvitelét. Habár a fészek jelenleg még üres, remélhetőleg hamarosan a felnőtt gólyák mellett kis fiókákat is mutathat majd a kamera.

– Régi álmunk vált valóra azzal, hogy az életüket immár közelről is csodálhatjuk a fészek közelében felállított megfigyelő kamerán keresztül – osztotta meg a hírt a település közösségi felületén Molnár Tibor polgármester hozzátéve: jelenleg az Időkép weboldalán követhető a kamerakép, de hamarosan az önkormányzat weboldalán és videómegosztó csatornáján is láthatóak lesznek a Vörösmarty utcában fészkelő gólyák mindennapjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában