Tora

2024.03.29. 20:49

Ugráson Mayer Gréta magabiztosan jutott fináléba az antalyai világkupán

Öt magyar finálés helyezés eddig az Antalyában zajló challenge világkupán. A nőknél két, a férfiaknál három szeren jutott magyar döntőbe az első selejtezős napon Törökországban. Ugráson Mayer Gréta a 2., Péter Sára a 4. legjobb pontszámot kapta. A férfiak mezőnyében talajon Tomcsányi Benedek harmadikként, gyűrűn Kiss Balázs ötödikként, Závory Szilárd pedig nyolcadikként jutott a legjobbak közé.

Duol.hu

Mayer Gréta Fotó: Freschli József/MATSZ

Fotó: Jozsef Freschli

Tomcsányi Benedek kihozta a maximumot a talajgyakorlatából. „Úgy gondolom, hogy sikerült odatennem magam, egy kifejezetten jó gyakorlattal selejteztem, a cél az, hogy ugyanezt meg kellene ismételni a fináléban. Én ezen az egy szeren versenyzek Antalyában, így egy nap pihenőm lesz még a döntő előtt” – mondta Tomcsányi Benedek.

Botyánszky Mariann szövetségi edző így értékelte a nők selejtezőjét: „A lányokon már a pódiumedzés során érezhető volt, hogy mindenki felkészülten és tettrekészen érkezett meg Antalyába. Ugráson Mayer Gréta magabiztosan jutott fináléba, akárcsak Péter Sára. Felemáskorláton is jól versenyeztek a magyarok, mind Mayer Gréta, mind Makai Lilla selejtezőjében voltak kisebb pontatlanságok, összességében jó gyakorlatokat mutattak be.”

  A magyarok helyezései és pontszámai:

Férfiak

Talaj

3. Tomcsányi Benedek 13.900

Lólengés

18. Kiss Balázs 12.100

Gyűrű

5. Kiss Balázs 13.350

8. Závory Szilárd 12.950

Nők

Ugrás

2. Mayer Gréta 13.075

4. Péter Sára 13.050

Felemás korlát

16. Mayer Gréta 11.950

19. Makai Lilla 11.750

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában