Hidratáljunk kívül-belül!

2024.02.05. 12:00

Tippek téli arcápoláshoz: ezeket javasolja a szakértő

Arcbőrünket télen ugyanúgy fontos hidratálni, mint kezünket vagy testünk többi részét, és az UV-védelemről sem szabad megfeledkeznünk. Természetesen ezek mellett érdemes több más praktikát is bevetni a spa menedzser szerint, hogy a hideg időben meg tudjuk őrizni arcunk frissességét. Tanácsok és tippek következnek a szakértőtől.

Duol.hu

Fotó: MW

Az időjárás télen is alaposan igénybe veszi bőrünket, ráadásul arcunkat nem védjük úgy, mint kezünket, lábunkat, így a mínusz fokok, a jeges szél vagy a nyirkos levegő közvetlenül érik, ami megviseli a bőrt – hívja fel a figyelmet Krizonitsné Kaphegyi Zita, spa menedzser, írja a teol.hu

Hidratáljunk kívül-belül!

Az egyik leghatásosabb dolog, amit bőrünkért tehetünk, hogy hidratálunk. A mínuszok, valamint a hirtelen hőmérsékletingadozás, amikor az utcáról belépünk a fűtött lakásba, egyaránt megviselik arcbőrünket. A hidegtől kipirosodik, és többek között a nyárhoz képest kevesebb folyadékbevitel miatt is kiszárad. Ezért ügyeljünk rá, hogy rendszeresen igyunk, felnőtteknek naponta 2 – 2,5 liter folyadék ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában