Program

2024.01.10. 09:30

Több mint 500 egyed tekinthető meg a kisállat kiállításon

68 galamb-, baromfi-, díszmadár- és nyúlfajta több mint 500 egyede várja az érdeklődőket a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban január 13-án és 14-én.

Duol.hu

Fotó: FMH-Archív

Kiváló családi programnak ígérkezik a székesfehérvári kiállítás, hiszen általában a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretik a kisállatokat. 

A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete ismét megrendezi hagyományos kisállat kiállítását a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban, ahol rengeteg érdekes kisállattal találkozhatnak a látogatók. A kiállításon látható 68 fajtát képviselő 521 kisállat 77 tenyészetből származik.

Ugyan az érdeklődők csak január 13-án és 14-én tekinthetik meg a kiállítást a szakmai zsűri már a pénteki napok kilátogat, hogy bírálja az ott látható egyedeket. Szűcs Antal, egyesületi elnök ezzel kapcsolatban az ÖKK-nak elmondta: a kiállítások fontos bemutatkozási lehetőséget jelentenek, hiszen az ott zajló szakmai bírálatok segítik a tenyésztői munkát és egyben visszaigazolást adnak az elmúlt év eredményességéről.

A szervezők szeretnének az óvodai csoportoknak, az iskolai osztályoknak és a nyugdíjas kluboknak is kedvezni, éppen ezért előzetes regisztrációval január 12-én, pénteken 10 és 14 óra között – illetve a hétvégi látogatási idő alatt – ingyenes belépési lehetőséget biztosítanak a szervezett csoportoknak. A jelentkezéseket a kiállítás rendezői a +36 30 289 9286-os telefonszámon várják. Itt kaphatnak bővebb információt a kisállat kiállításról is az érdeklődők.

A nyulak, baromfik, galambok és díszmadarak január 13-án, szombaton 8-tól 18 óráig,  január 14-én, vasárnap pedig reggel 8-tól 14 óráig lesznek megtekinthetők. A 15 éves korhatár alatti gyermekek, valamint a kisgyermekekkel érkezők közül egy kísérő ingyenes belépésre jogosult – tájékoztat az ÖKK. 

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában