Szívmelengető történet

2024.01.13. 16:00

A gázoló cserben hagyta a kutyát, de arra járt egy tűzoltó...

A szilveszteri tűzijáték okozta rémület miatt kis híján a vesztébe rohant egy kutya. Egy autó elütötte, ami aztán megállás nélkül továbbhajtott. Egy paksi tűzoltó, Tóth Gábor és családja azonban megálltak, és hosszas erőfeszítések árán megmentették az eb életét - írja társoldalunk a teol.hu.

Duol.hu

Ha baj van, segítünk – hirdeti a felirat a tűzoltóautókon, okkal. Számos példa van rá, hogy a tűzoltók szabadidejükben, civilben is segítenek, ha épp arra van szükség. Ennek újabb ékes bizonyítéka Tóth Gábor, a Pakson szolgáló főtörzsőrmester esete, aki szilveszter éjjel egy elgázolt kutya megmentésén fáradozott. Történetét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán osztották meg.

A gazdája hiába zárta be Fülest az istállóba, a kutyus annyira megijedt a tűzijátéktól, hogy az épület dupla üvegablakát kitörve elmenekült (Beküldött fotó)

Miként azt Tóth Gábor írja, családjával autózni indultak az elmúlt év utolsó estéjén, hogy megnézzék a szilveszteri kavalkádot. Útközben észrevettek a városban egy rémült ebet, akit – ahogy arra számítani lehetett – egy autó elütött, majd megállás nélkül továbbhajtott. A kutya nyüszített, látszott rajta, hogy fájdalmai vannak. Húzta a hátsóját, és ijedten próbált menekülni a járművek között. Csak a szerencsén múlott, hogy nem ment át rajta még egy autó. Gábor és családja egyből arra vette az irányt, megálltak, kitették az elakadásjelzőt, hogy a többi autóst figyelmeztessék a veszélyre, és az út szélére terelték a sérült állatot.

Gábor kiszállt, lassú mozdulatokkal próbálta megakadályozni, hogy a kutya ismét az úttestre tévedjen. Írásából kiderül, hogy az alatt a negyven perc alatt, amíg az autójuk az út szélén állt, nagyjából ötven jármű haladt el mellettük, de egy sem állt meg, hogy a benne utazók megkérdezzék, tudnak-e valamiben segíteni. Végül a kutyus annyira elfáradt, hogy a Tóth család autójának támaszkodva megállt. Megnyugodni azonban még ekkor sem tudott, és percekig morgott Gáborra, aki kitartóan hívogatta, csalogatta az ebet. Egy állatmentő „Angyalt” is felhívott, aki ugyan éppen az óévet búcsúztatta, de biztosította, hogy ha odajuttatja hozzá a kutyát, leolvassa a chipjét – már ha van benne.

Forrás: teol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában