Közlekedj ökosan

2023.12.05. 11:00

Rajzpályázat Kisapostagon

Kisapostag Község Önkormányzata rajzpályáztot hirdetett óvadások és iskolások részére Közlekedj ökosan címmel.

Duol.hu

Fotó: Shutterstock

Neked mit jelent a közlekedésbiztonság? És a környezetbarát közlekedés?

A pályázóktól azt kérik rajzolják le, hogy számukra mit jelent a közlekedésbiztonság és a környezetbarát közlekedés.

Az óvadásoktól és az iskolásoktól azt kérik, hogy rajzolják le, hogy mit tudnak, vagy mit gondolnak  a környezetbarát közlekedésről (pl.: elektromos autó, drónok használata a közlekedésben). Szerintük milyen  jövő járművei milyenek lesznek, hogy szolgálják majd az emberek biztonságát (pl.: önvezető autó)? A kerékpározás hasznosságáról (pl.: munkába, iskolába járás, túrázás, egészség) és a közlekedésbiztonságról (pl.: baleset-megelőzés, biztonsági felszerelések szükségessége) is készülhetnek rajzok.

Egy pályázó maximum 3 darab A4-es alkotással pályázhat és a technika szabadon választható.

A rajz beküldésekor meg kell adni a pályázó nevét, életkorát, óvodájának vagy iskolájának a nevét.

Beküldési határidő: 2023. december 12.

A rajzok leadhatók: e-mailen: [email protected]

Díjazás: 

A nyertes pályamunkát készítők elismerő oklevélben és apró meglepetésben részesülnek. A beérkezett alkotásokból 2023. december 20-tól digitális kiállítás nyílik az önkormányzat közösségi oldalain. 

A XXI. század egyik jelentős kihívása az emberek által elvárt mobilizáltság biztosítása. A közbiztonság, közlekedésbiztonság, a baleset-megelőzés, a közlekedési bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, a közúti közlekedés zavartalanságának biztosítása korunk legfontosabb kérdései és feladatai közé tartoznak. A személyközlekedés manapság erősen szabályozott, ugyanakkor nyitott piac, ahol igen erős verseny mutatkozik az egyéni közlekedés és a közösségi közlekedés között. Ahhoz, hogy a mobilitás eleget tegyen a fenntarthatósági követelményeknek, a technológiai fejlesztések szükségesek, de nem elégségesek - emlékeztet a pályázat kiírásában az önkormányzat. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában