Fontos kérdés

2023.12.30. 21:00

Mitől jó a jó virsli és mekkora rá a kereslet újév előtt pár nappal?

Újév idején a virsli épp oly elengedhetetlen étek, mint a lencse vagy az abból készült főzelék. De felkészültek-e a boltok, szupermarketek erre a vásárlási dömpingre és van e elég belőlük a polcokon?

Duol.hu

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Először egy nagyobb áruházba tértünk be, hogy alaposan szemügyre vegyük a kínálatot. Rengeteg márka és fajta közül lehetett választani, de az is jól látszott, hogy voltak népszerűbb és kevésbé népszerűbb darabok, hiszen volt olyan virsli, amiből az összeset felvásárolták, míg a másikból alig hiányzott egy-két csomag – olvasható társoldalunkon, a feol.hu-n. 

Az árakat összehasonlítva, a 300 forintostól egészen a több ezer forintos fajtákig volt minden. A gyengébb minőségűek, alacsonyabb hústartalmúak nyilván olcsóbbak, a márkásabb, magasabb hústartalmúak pedig drágábbak voltak. De az áruk a márkán és minőségen túl a kiszerelésüktől is függött még, hiszen ár-érték arányban a nagyobb, akár 1000 grammos jobban megérte, mint mondjuk a 250 grammos. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szintén befolyásoló tényező volt az árak tekintetében, hogy milyen fajta az a virsli: sajtos, csípős, roppanós, bécsi, frankfurti vagy füstölt. Illetve az sem volt mindegy, hogy baromfiból vagy sertésből és ezek mely részéből készült és hány százalékban találhatók meg a virsliben. A 60-65 százalékos vagy annál magasabb hústartalmúak már egész jónak számítanak, ám ezeknek az ára is borsosabb.

Egy másik falusi kisboltba betérve, habár kevesebb volt a választék, de ugyanez igaz, annyi különbséggel, hogy ott eleve magasabb árakkal dolgoztak. 

Összességében tehát, aki még ma betér egy szupermarketbe vagy kisboltba valószínűleg fog kapni virslit az újévi lencse mellé, sőt még választási lehetősége lesz, de ha holnapra hagyja lehet, hogy már csak tükörtojás kerülhet a főzelékhez.


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában