Városunkból is

2023.10.17. 11:00

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten

Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ovádi Péter szerint a kezdeményezés rendkívüli sikere is bizonyítja, hogy Magyarországon széles körű összefogás övezi az állatvédelmet. Már a tavalyi, első alkalommal megtartott Állatvédelmi témahetet is nem várt érdeklődés kísérte, ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy idén 2 hétig tartson a rendezvénysorozat. Az ideihez hatóságok, állatkertek, nemzeti parkok, szakmai és civil szervezetek is csatlakoztak, több mint 1900 oktatási intézmény tanulói és 15 gyermekotthon lakói vehettek részt a programokon.

A kormánybiztos az eddigi eredmények alapján úgy véli, hogy sikerült közös üggyé tenni az állatvédelmet, van mire építeni, érdemes folytatni a szemléletformálást. A gyermekek a jövő állattartói, ezért nem mindegy, miképp gondolnak a legfiatalabbak az állatokra, de az sem, hogyan viszonyul a társadalom az állatvédelemhez - fogalmazott.

Az Állatvédelmi témahetet 2024-ben is megrendezik, szeptember 30. és október 13. között tartják majd a jövő évi programokat.

-MTI-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában