Podcast

2023.09.06. 19:00

Egy lélek talpra állása: Boros Lajos élete, hit és megváltás a börtönök világában

Duol.hu

Boros Lajos minap Fejér vármegyében járt. Sokat utazik, mert börtönmissziós szolgálatot végez az ország legkülönbözőbb büntetés-végrehajtási intézeteiben, és sokfelé hívják előadásokra is Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Boros Lajos az elmúlt években több száz előadást tartott, miközben börtönmissziós szolgálatát is végzi az ország különböző büntetés-végrehajtási intézeteiben. Aligha lehetne ráfogni, hogy persze, messziről jött ember azt mond, amit akar. Több részletben összesen harminc évet töltött börtönben, elsősorban betörésért, de még fegyveres rablásért is, majd ott, a rácsok mögött talált rá Istenre és született újjá. Mikor, melyik pillanatban siklott ki az élete? Akkor, amikor tizenkét éves korában a nővére öngyilkos lett, vagy később, amikor rossz barátot és példaképet választott magának? Az első lopásnál? Erről, a rácsok mögötti világról, a túlélésről, a missziós szolgálatról és a hit erejéről is beszél egy olyan ember, aki élete nagyobbik felét bezárva töltötte, de ma már minden szempontból szabad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában