Ovi foci

2023.09.28. 07:00

A gólöröm már nagyon megy az ovisoknak

Folytatódott a dunaújvárosi ovifoci a második fordulóval. Ezúttal a Napsugár tagóvodában mérte össze erejét a tíz dunaújvárosi óvoda csapata, valamint a baracsi, a kulcsi és a rácalmási gyereksereg.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A főszervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek- és ifjúsági bizottságának célja a gyermekek szervezett formában történő sportoltatása, a rendszeres testmozgásra nevelés, a közösségi élmény és a labdarúgás megszerettetése.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője elmondta, mindig más helyszínen rendezik meg az Ovi Foci Kupát, amihez úgynevezett multifunkcionális műfüves sportpályára van szükség – pillanatnyilag hét óvoda rendelkezik ilyennel. És, hogy mitől multifunkcionális? Attól, hogy kézi-, röp- és kosárlabdameccseket is vívhatnak az ovisok.

– Ezeket a pályákat rendszeresen használjuk. A Szellák Sándor vezette Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub SE szakemberei tartanak edzéseket az óvodákban. Ebben a korban nem a focin van a hangsúly, hanem a mozgásfejlesztésen. Ezért a labdavezetés, a labdakezelés gyakorlása van a központban – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Fotó: LI

Azonban nemcsak foci volt tegnap délelőtt a programban, hanem más elfoglaltságot is biztosítottak az óvónők a gyerekeknek. Volt a Napsugárban ugrálóvár, KRESZ-pálya, csillámfestés, játszóház és ügyességi vetélkedő is.

Visszatérve az ovifocira: Gyenes Józsefné elmondta, itt mindenki nyer, mindenki ajándékot kap. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség biztosítja a kupát és az érmeket, az önkormányzat és a DPASE a csokit, a Carissa SE pedig a pizzákat ajánlotta fel (minden picinek jutott egy Diablo-szelet). Ezen kívül vállalkozóktól almát és szörpöt is kaptak a gyerekek.

A mérkőzésekről: a csapatok igen komolyan vették a küzdelmet, időnként jégkorongra, rögbire hasonlító jeleneteket is láthattunk a pályán. Ami biztos, gólörömben és szurkolásban már nagyon jók az ovisok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában