Blahalouisiana koncert

2023.08.17. 15:00

Nem eresztett bennünket ez a nyár végi este (videókkal, képgalériával)

Rutinosabb koncertlátogatónak mondhatom magam, az pedig külön öröm, amikor végre nem kell elutaznom, hogy láthassam kedvenceimet, hanem itt helyben, a városban részt vehetek egy koncertjükön. Így volt ez múlt szombaton a Blahalouisiana fellépésen a Kalandpark Fesztiválon.

Varga Zsófia

Fotó: Laczkó Izabella

Nem véletlenül a Nem ereszt című daluk refrénje inspirálta a cikk címét, hiszen azt hiszem más nevében is mondhatom, hogy magával ragadó volt a hangulat, garantált flow élményben volt minden bulizni vágyónak része ezen az estén. A székesfehérvári gyökerekkel rendelkező együttes első albuma 2016-ban jelent meg Blahalouisiana címmel, majd ezt követte szépen sorban még három nagylemez, a csapat jelenleg az ötödik albumon dolgozik. Ez az az együttes, amely képes újra és újra megújulni, mégis megtudja őrizni azt a valamit, amiért a kezdetkor megszerettük őket. 

Szombat este erősen bekezdtek Schoblocher Barbiék, a Szeressetek című dallal azonnal belecsaptak a buli közepébe, majd ezt a lendületet meglovagolva egymást követték az együttes népszerű slágerei. A Testemnek ha engedem című dal közben Barbi lejött a színpadról és a közönség sorai között sétált, megénekeltette és megtáncoltatta a nagyérdeműt. Igazi katartikus pillanat volt az is, amikor egy feldolgozást hallhattunk, ami nem volt más, mint a Kispál és a Borztól a Még egyszer című dal. 

Hihetetlen energiák szabadultak fel, a közönség egy emberként énekelte a refrént, pillanatok alatt óriási buli kerekedett. Visszataps után még három dalt hallhattunk, a Magamban még akusztikus dallamai előtt Barbi pár erős gondolattal emelte tovább a hangulatot, elmondta, hogy szerinte a világ nagy gondjai abból adódnak, hogy az emberek nem szeretik önmagukat, ha megtanuljuk szeretni magunkat, akkor másokat is jól tudunk majd szeretni. 

A koncert utolsó dala a Sokat bír című dal volt, ami a Hozzánk idomult éjjel az ég című albumon található és tipikusan az a dal, aminek a refrénjét torkaszakadtából tudja az ember énekelni, azt hiszem ez meg is történt, egy fantasztikus koncerten vehettünk részt, ahol a dunaújvárosi közönség igazán kitett magáért és bebizonyította, hogy vevő erre a zenei stílusra, van igény az efféle koncertekre. Ha valaki lemaradt erről az alkalomról, ne szomorkodjon, hamarosan a közelben ismét fellép a Blahalouisina, folytatás augusztus 19-én a Rácalmási Városnapon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában