Virágos Magyarország

2023.07.16. 12:29

Tizenöt Fejér vármegyei település nevezett az idei versenybe

Rekordszámú, közel 400 település regisztrált az idén 30. születésnapját ünneplő Virágos Magyarország versenyre, amelynek jelentkezési határideje június végén járt le. A zsűri már javában járja a résztvevő településeket.

Duol.hu

Az idei nevezők között van Tordas is

Forrás: Tordasi Önkormányzat

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyén évről évre egyre több települési önkormányzat vesz részt. A verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség nagy örömére idén már 383 település összesen 549 pályázattal nevezett, közülük több mint 40 a határon túli magyar közösség – írja társoldalunk, a feol.hu

A települések öt főkategóriában (1000 fő alatti és feletti falvak, 30.000 fő alatti és feletti városok, valamint budapesti kerületek) nevezhettek, és különböző tematikus díjakra is benyújthatták pályázataikat. Az utóbbiak között évek óta a „Legvirágosabb főtér” a legnépszerűbb, és ősszel az is kiderül, hogy mely közösség büszkélkedhet a legszebb fasorral vagy a legszebb óvodakerttel, de ezek mellett más elismerő címeket is kiadnak az őszi eredményhirdetésen. A bírálóbizottság már javában járja a településeket, az értékelésekben közel 180 kertész-, tájépítész- és településtervező mérnök, illetve turisztikai szakember vesz részt.

Fejér vármegye száznyolc településéből tizenöten szálltak versenybe: Aba, Alsószentiván, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Jenő, Kápolnásnyék, Nagylók, Nagyvenyim, Pákozd, Sárszentmihály, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Tordas, Úrhida.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában