Főszerepben az olasz autómárka

2023.07.08. 20:00

Élmények tárháza az AlfaCityben - képgalériával

Családias, barátságos légkör, jó hangulat, old timerek és legújabb szériák, gyerekprogramok, karneváli felvonulás- mindezt egyben találtuk az AlfaCity rendezvényén.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az Alfa Amore internetes közösség szervezésében ismét rengeteg Alfa Romeo gépjármű tulajdonos, illetve a márka szerelmesei lepték el a Szalki-szigeti kempinget és az azt körülvevő zöldterületet ezen a hétvégén.

Szombaton egy nagyobb körre látogattunk ki mi is, és igazán színes kavalkád részesei lehettünk, amelyet a szervezők munkáján kívül az alfások közössége tett még inkább barátságosabbá.

A kemping több pontján voltak sátorozók. Érdekesség itt is akadt, ugyanis a hagyományos, földön felállított hálók mellett voltak olyanok, amelyeket az autó tetejére húztak fel, külön kis létrával biztosítva hozzá a feljárást.

A Csikós család igen messziről, Mátraterenyéről indult útnak pénteken reggel Dunaújvárosba. Most először vettek részt az AlfaCity rendezvényén. András elmondta, körülbelül hat évvel ezelőtt lett alfás, bár a márka iránti szeretete már gyerekkora óta megvan. 

A megjelenés, a megbízhatóság és a vezetés élménye miatt kedvelte meg ezt az olasz autómárkát. 

Régóta készültek erre a rendezvényre, és most sikerült mindent összeegyeztetni úgy, hogy el is jöhessenek rá. Párja, Moravics Enikő elmondta, most először találkoztak az alfások nagy közösségével is, nagyon tetszik nekik a rendezvény és a barátságos légkör. A család (akiknek három Alfa Romeo is van a garázsban) vasárnapig maradnak nálunk.

KÉPGALÉRIA:

Pénteken este indult útnak Budapestről és ugyancsak a rendezvény legvégéig marad Szűcs Tímea is. Ő családtagokkal, barátokkal érkezett, akik között vannak már visszatérő fesztiválozók, de Tímeának ez az első találkozója, amin részt vesz. Mint mondta, öt évvel ezelőtt lett alfás, és mostanra sikerült úgy összeraknia a saját autóját, amelyet már szívesen megmutat másoknak is. Amikor autóvásárlás előtt állt, kipróbálta a kollégája Alfa Romeoját. Olyan élményt jelentett a vezetése, illetve maga az autó megjelenése is annyira megtetszett neki, hogy végül bele is szeretett ebbe a márkába. Kérdésünkre, hogy mennyire kényes autó az Alfa, azt felelte, hogy tulajdonképpen mindegyik autó ilyen, csak ismerni kell a periódust, hogy mikor-mit kell javítani, karbantartani rajta, és akkor nincs probléma. Van tuti szerelője, de amit tud, azt maga is megcsinál, például legutóbb kiszedte az üléseket, kicserélte a kárpitot, így érkezett meg az idei alfás találkozóra.

A rendezvény elsődleges célja nyilván a közösségépítés, de természetesen sok kiegészítő programmal készültek a vendégeknek, a látogatóknak. Volt egy külön rész a gyermekeknek, kisszínpaddal, gólyalábasokkal, bűvésszel, körjátékokkal.

A kitelepülő szervezetek közt volt a Magyar Autó Klub, amely a sok hasznos ismeretanyag mellett egy olyan szerkezettel is várta az érdeklődőket, amellyel a biztonsági öv használatának életmentő jelentőségét szemléltették. Egy kedves hölggyel, Müller Bernadettel vállalkoztunk arra, hogy ki is próbáljuk a gépezetet. Demeter Zsolt, az autóklub munkatársa volt segítségünkre: beültünk az ülésekbe, stabilan rögzített bennünket, majd egy gombnyomással a feje tetejére állította nekünk a világot: persze biztonságban voltunk, a szíjak nem hagytak kiesni minket az ülésből, ezért is kell minden utazás előtt bekapcsolni a biztonsági övet!

A kempingben rengeteg Alfa Romeo volt, csak kapkodtuk a fejünket az old timerek és a legújabb szériák között, még olasz rendőrségi kocsik is parkoltak a területen. 

A színpadon éppen az alfás lóhere történetéről beszélgetett Vályi Istvánnal Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo magyarországi nagykövete. Ő volt a nap műsorvezetője is. Mint azt megtudhattuk, a nagykövet 1989-ben vásárolta első, az akkor tizenhat éves Alfa Romeoját, amellyel szombatonként az utakat szelték (a hölgyek elkápráztatására), vasárnaptól péntekig pedig mindig szerelték az autót. Ettől függetlenül cáfolta azt a sztereotípiát, miszerint az Alfa problémás kocsi lenne, ugyanis ennek a márkának lelke van: amikor kell, sosem hagy cserben.

Eddig csak képeken láthattuk, itt a rendezvényen viszont élőben is találkozhattunk egy Michelin-babával, akinek megjelenése mosolyt csalt az emberek arcára. Szintén minden tekintetet magához vonzott a tömegben vonuló Band of Streets zenekar és a Golddance tánciskola közös, alkalmi formációja: az Orgoványról érkező zenészek élőben muzsikáltak, fantasztikus volt a közismert dalok sajátos feldolgozása, és a show részeként a színes, látványos öltözékben táncoló hölgyek teremtettek hozzá karneváli hangulatot. A két csapat külön-külön is fellépett a színpadi műsorban.

Összegezve a látogatást, igazán kellemes élmény, látványban rendkívül gazdag volt az AlfaCity szombati programja. Mint azt a főszervező, Halápi Zsolt elmondta, 1200  Alfa Romeo, és több, mint négyezer vendég fordult meg a rendezvényen. A tavalyi adatokhoz képest, most sokkal többen sátoroztak, így a kempingen kívüli területet is meg kellett nyitniuk. Idén változtattak a parkolás és a beléptetés rendszerén, ennek köszönhetően semmilyen fennakadás nem volt a közlekedésben a szigeten. Arról is szólt, hogy rendben zajlottak a programok és a visszajelzések alapján a vendégek is jól érezték magukat. Hogy jövőre is itt tartják-e a bulit, még biztosat nem mondott rá a főszervező. Nem keresnek állandó helyszínt, hiszen volt már Esztergomban, Balatonfüreden, Zánkán is a találkozó. Dunaújvárosban immáron harmadjára szervezték meg, és nagy esély van arra, hogy jövőre is hozzánk jönnek majd az alfások.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában