Szent Panteleimon emlékére

2023.07.30. 12:14

Belső utazás harminchárom kilométeren át - képgalériával

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A beloianniszi és a szigetszentmiklósi Görögkeleti Egyházközösség, valamint a Pentele Hagyományőrző Egyesület immáron nyolcadik alkalommal szervezett gyalogos zarándoklatot Dunaújváros és Beloiannisz között a gyógyító vértanú Szent Panteleimon  emlékére.

A gyalogos túra előtt szombaton reggel 6.45-kor halotti emlékszertartással tartottak az egykori Szent Panteleimon monostor lakóinak tiszteletére a dunaújvárosi kompkikötőnél. A zarándokok menetét a korábbi évek hagyományait követve ezúttal is Szentirmai Róbert atya vezette.

A 33 kilométeres, ember próbáló táv során a résztvevők érintették a rácalmási az Úr Mennybemenetele szerb ortodox templomot, rövid pihenőt tartottak a kulcsi sportpályánál, az adonyi Czigler-tónál, valamint a az iváncsai római katolikus templomnál.

A legkitartóbb zarándokokat a beloiananiszi görög ortodox templomban a kolostori szokásoknak megfelelően cipuroval, kávéval és édességgel fogadták egy meghitt kis ünnepség keretében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában