Immár huszonhatodik alkalommal

2023.07.27. 14:30

Alakul a buli – avagy elkezdődött a 2023-as FEZEN

Sziasztok, FEZEN 2023! – köszönt s egyben hirdeti is a bulit a gyalogos felüljárónál kihelyezett felirat a Mártírok útján.

Duol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Aki ebből nem – mert nem látta –, a megnövekedett gyalogosforgalomból sejtheti: a környéken valami történik. Jellemzően sötét ruhába bújt, sok esetben láncokat vagy egyéb kiegészítőket viselő, extrém frizurát belőtt emberek járják a várost elképesztő távolságokban a már megnevezett utcán, valamint a Takarodó úton. Egyértelműen itt a Fehérvári Zenei Napok ideje, immár huszonhatodik alkalommal – olvasható társoldalunkon, a feol.hu-n.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Késő délután vagyunk, nem sokkal 17 óra előtt duzzad a sor a pénztáraknál (még úgy is, hogy az elővételes jegyeket szeretnék karszalagra váltani a bejutni igyekvők), az első fecskék már a színpad előtt várakoznak – ki állva, ki ülve. A reggeli eső nyomai már csak hébe-hóba láthatók tócsák és sár formájában, az idő amúgy kellemes, felfrissült. A Harman Main Stage-nél a Carson Coma kezd, de sok, a helyszínt felfedező bandukolón már látszik: ők a 20.50 órakor kezdődő AWS-koncertre érkeztek. Többek között. Akad azért olyan is, aki a július 29-ei, szombati Depressziót hirdeti pólójával.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A fesztiválhelyszín a – mondhatni – megszokott, az elrendezés azonban kicsit módosult. Az eddigi ételudvar egy részén nagy sátor áll, Fehérvár színpad néven, a basszusok szépen kihallatszódnak onnan. Szépen, és egyáltalán nem zavaróan, nem "összeakadva" a nagyszínpad taktusaival – ezt egyébként az elmúlt években kritizálták a fesztiválon. Most itt a „puding”, kipróbálhatja mindenki, mi a jó!

Egyébiránt minimálisan a közlekedés is változott, lévén, megépült a déli elkerülő. Ezzel együtt pedig nemcsak egy rendezettebb, minőségibb úton juthatunk el a fesztiválra, de azt, hogy merre kell mennünk, egyértelműen, jól látható módon kihelyezett táblák segítik. Minden adott tehát, hogy jól érezzük magunkat – s ez már csak rajtunk, no és persze a zenekarokon, zenészeken múlik!

 A rendőrség is felkészült a fesztiválra:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában