Várják a diákokat

2023.06.12. 15:00

Kalandos hét a Centrumban

A nyári szünet kezdetével sem kerül lakat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyére. Tanulás helyett táborozásra invitálják a kisebbeket és nagyobbakat. Első turnusban a hatodik és hetedik osztályosokat várják egy pályaorientációs táborra.

Molnár Emese

Ahogy azt Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, igazi kalandos hétre várják a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat, ahol a sport és szabadidős tevékenységek mellett, játékosan kipróbálhatják magukat különböző szakmákban is. A helyszín a Digitális Közösségi Alkotóműhely Lajos király krt. 31. szám alatti épületének termei és udvara.

- Június 26-30 közötti időszakban arra teremtünk lehetőséget a pályaválasztás előtt álló diákoknak, hogy próbálják ki magukat, és ismerjék meg szakmakínálatunkat a 21. századi digitális kihívásokkal fűszerezve. Ennek érdekében szakmacsoportokhoz igazodó tematikus napokat kínálunk a helyi szakképzési intézményekkel együttműködve. Lesz a programban bevezetés a drónok és robotika világába, 3D nyomtatás, és nem utolsó sorban pályaorientációs beszélgetések, játékok, feladatok. Érkezés minden nap 8 órakor, távozás 16 órakor lesz. A tábor költségeinek döntő részét az a Dunaújvárosi kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve vállaljuk magukra, hozzájárulásként 15.000 Ft-ot kérünk résztvevőnként.

 

- Lesz tábor a még nem pályaválasztás előtt állóknak is…

- Valóban. Július 3. és 7. között DKAlkotótábor néven várjuk a felső tagozatos diákok jelentkezését. A program egyes elemeinek a Textilvarázs, Barkácsműhely és Digitális kuckó elnevezést adtuk. A tábor teljes térítési díja itt 25.000 Ft. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

 

- Korábban nagyon népszerűek voltak a felnőtteknek szóló workshopok is. A nyáron is lesznek hasonlók?

- Nyárindító wokshopjainkat már most tudom ajánlani. Júniusban 15-én és 22-én várjuk a felnőtteket egy-egy délutáni alkotásra. Textillel és fával dolgozhatunk szakembereink támogatásával. Eddig a többi között gyertyatartót, terítőt, nem olyan rég vágódeszkát és edényfogókesztyűt és kötényt készíthettek maguknak a workshopunkon résztvevők. Érdemes figyelni a Digitális Közösségi Alkotóműhely közösségi oldalát, ahol nyomon követhetőek aktuális programjaink.

Bízom benne, hogy ajánlatainkkal hozzájárulunk, hogy minél többeknek lehessen élményekkel teli a nyara.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában