Levendula

2023.06.14. 13:00

Illatozó és gyógyító erővel rendelkező lila tenger, megannyi virággal

Szombaton, június 10-én ismét megnyitotta kapuit Gálosi R. Anita levendula ültetvénye Perkátán.

Szentes Kitti

Fotók: Szentes Kitti

Lapunk hasábjain tavaly mutattuk be a település levendulását, amely idén is töretlen népszerűségnek örvend. Az esős, szeszélyes időjárás ellenére az immáron két éves ültetvény növénytenger gyönyörű lila színben pompázott a hét végén. 

A levendula szüret  „szedd magad”" akcióval kezdődött, amelyhez a papírzacskót és a szedéshez szükséges metszőollót a helyszínen biztosították a látogatóknak. Természetesen levendulás termékek vásárlására is volt lehetőség, például többek között illatpárna, szörpök, levendulavíz, illóolajok kínálták magukat. 

– A levendulavíz egy igazán különleges termék, nagyon sokrétűen fel lehet használni, mint például reggeli frissítő arctonik, sebfertőtlenítő, sőt kis kedvenceink esetleges bőrsérüléseit is kiegészítésként kezelhetjük vele – mondja Anita, a levendula ültetvény megálmodója.

 

Kialakítottak egy kis részt, vintage székkel, kis asztallal, hintával és sok-sok virággal, ahol igény szerint fényképezkedni lehetett. Akik pedig megszomjaztak kóstolhattak igazi levendulás limonádét mentával, hűsítő jégkockákkal.

A szervezők gondoltak a legkisebbek elfoglaltságára is, hiszen volt arcfestés, színes lufik, buborékfújó. Valamint ízletes palacsintát és minden finomsággal megtöltött tortillát fogyaszthattak a látogatók. A tulajdonos és családja, valamint segítői igazán kitettek magukért, a résztvevők egy kellemes napot tölthettek el a levendulásban.

Végül, de nem utolsó sorban Anita örömmel újságolta, hogy nemsokára a dunaújvárosi piacon is találkozhatnak vele és levenduláival. Ha valaki kedvet kapott egy kis levendula szürethez, a perkátai ültetvény még nyitva áll az érdeklődők előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában