Farkas Lajos előadása

2023.05.23. 09:00

„Ne csak a horvát tenger jusson a magyarországi ember eszébe"

A Petőfi 200 alkalmából, a Horvátországi Református Keresztény Kálvini Egyház meghívta Farkas Lajost, az Intercisa Múzeum igazgatóját, hogy tartsa meg a Felső-Kiskunsági Petőfi című előadását.

Farkas Lajos

Fotó: Farkas Márta

A karancsi gyülekezeti teremben megtartott a nagy költőről szóló rendezvényen, a horvátországi református lelkészek és személyesen Szenn Péter püspök is részt vett. Az előadás után egy szívélyes és kötetlen beszélgetés zajlott le, ahol a lelkipásztorok elmondták, hogy milyen problémákkal küszködnek szinte mindegyik drávaszögi gyülekezetben, de ennek ellenére az  anyaországból érkező vendégeket nagy szeretettel fogadják, mint azt a dunaújvárosi múzeumigazgató és felesége (Farkas Márta, a Szabó Magda Református Általános Iskola vezetője) is megtapasztalhatta.

Szenn Péter püspök a Horvátországi Református Keresztény Kálvini Egyház nevében minden dunaújvárosi lakost arra biztat, hogy látogasson el a horvátországi magyar falvakba, és ne csak a horvát tenger jusson a magyarországi ember eszébe, amikor a szomszédos országról hall, hisz Horvátországban több ezer magyar ajkú polgár él, akik ezer szállal kötődnek az anyaországhoz és büszke magyarságára.

Szenn Péter püspök, Farkas Lajos és Sógor Csaba erdélyi lelkipásztor
Fotó: a szerző

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában