DFC

2023.05.14. 08:00

Komoly erőfelmérő lesz a vasárnapi összecsapás

A 2022/2023. évi labdarúgó NB III Közép csoportjának utolsó előtti fordulóját rendezik vasárnap. A Dunaújváros FC csapata 17 órakor PTE-PEAC vendégeként lép pályára a Pécsi MFC Stadionban.

Gróf András

Archív.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak a múlt héten hazai pályán meglepő különbségű vereséget szenvedtek a kiesőjelölt Ceglédi VSE ellen, így nem éppen a legjobb előjelekkel készülődnek a szezon utolsó idegenbeli találkozójára. A pécsiek viszont remek formában vannak. Az utóbbi hét fordulóban veretlenek maradtak, aminek köszönhetően a jelentősen előre léptek a bajnoki táblázaton. Jelenleg ötvenkét ponttal a tabella hatodik helyén állnak, ami újoncként kiemelkedő produkció. A mérkőzéseiken viszonylag kevés találat születik. Védekezésük rendkívül stabil, amit alá támaszt az a tény, hogy csak az ESMTK és a Hódmezővásárhelyi FC csapatai kaptak kevesebb gólt a mezőnyben. A negyvenhat rúgott góljuknak a felét négy játékos szerezte. A legeredményesebb támadójuk Makai Márk, aki kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Őt követi a házi góllövőlistán Bohata Ádám hat, majd Kása Benedek és Udvardi Dániel négy-négy találattal. A DFC fiatal játékosai számára tehát komoly erőfelmérő lesz a vasárnapi összecsapás.

A harminchetedik forduló további párosítása a következő: Újpest FC II - Majosi SE, Paksi FC II - MTK Budapest II, Szolnoki MÁV FC - ESMTK, Bánk-Dalnoki LA - METON-FC Dabas, Iváncsa KSE - Hódmezővásárhelyi FC, Ceglédi VSE - Budapest Honvéd-MFA II, Monor - Ferencvárosi TC II. A Balassagyarmati VSE és a Makó FC visszalépése miatt ezúttal a Kecskeméti TE II, valamint a Szekszárdi UFC együttese lesz szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában