Szépítés

2023.05.16. 18:23

Faluszépítésre hívják a kisapostagi lokálpatriótákat

E hét vasárnapján nem tétlenkednek a kisapostagi lakosok, szépítik a falut, hogy a kedvező természeti adottságokkal bíró területek méltó módon rendezettek legyenek.

duol.,hu

A terület természeti adottságai kiválóak. A szépítés után gyönyörű lesz a sétálók kedvelt környéke

Két feladat vár a lokálpatriótákra, a Dunasori buszváró, amely már külsőre nem nyújt megfelelő esztétikai látványt. Ennek rendbetétele időszerűvé vált. A másik szintén a Dunasorhoz köthető. Nemrég az önkormányzat kivágatta a terület rossz állapotú nyárfáit, amelynek helyére egy platánsort telepítenek az ősz folyamán. A kivágott nyárfák helyét meg kell tisztítani a gallyaktól és a levágott fűtől. Ezeket össze kell gyűjteni és elszállítani. Ennek a munkának az a célja, hogy alkalmas legyen a terület a 30 darab platánfa ültetésére. Ez a terület nagyon szép színfoltja lesz a településnek, ami egyre közkedveltebb. Ezután remek sétáló és kiránduló hellyé válhat, amire büszkék lehetnek majd Kisapostag lakói.

Ehhez azonban szükséges a terület megtisztítása, amelyre várnak mindenkit, akinek fontos a település szépsége és élhetősége. 2023. május 21-én, vasárnap 8 órakor a felnőtt játszottér melletti sportpálya területén várják a segítőket, akiket a munka végeztével egy bográcsos ebéddel, üdítővel látnak vendégül.

Nem oly rég a TeSzedd mozgalom keretén belül a kisapostagiak már rendezték a környezetüket
A kisapostagi iskolások is kivették a részüket a munkából. A környezet védelme biztosítva lesz a jövőben, ez garantálható!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában