Mezőfalva

2023.04.11. 08:00

Színes programokkal tisztelegnek a falualapítók előtt

Április 11–15-ig Mezőfalván a József nádor hét keretén belül számos ünnepi rendezvényt tartanak.

Horváth László

Tavaly Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is ellátogatott a településre az ünnep alkalmából Fotó: HL

Április 11-én, kedden 17 órától Költészet napja címmel verses délután lesz a könyvtárban. Április 12-én, szerdán az alapítók napját ünneplik a mezőfalviak. A program ünnepi szentmisével kezdődik 16 órakor a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban, ahol Spányi Antal megyés püspök és Kristofory Valter mezőfalvi plébános celebrál. 16.45-kor az alapítók szobrainak és emléktábláinak megkoszorúzása következik. Közreműködik a Mezőfalvi Női Kar. 17.30-tól ünnepi műsor lesz a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Beszédet mond Márok Csaba polgármester, majd Balogh Tímea és növendékei, valamint a Mezőfalvi Női Kar műsorát láthatjuk. 

Ezt követően a Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Mezőfalvi Néptáncegyüttes fellépésével zárul a nap. Április 12-én, csütörtökön a művelődési házban zenés délutánon vehetünk részt Berkes Gabriellával és Kutik Rezsővel. Április 14-én, pénteken 17 órakor a 65 éves évfordulóját ünneplő Mezőfalvi Néptáncegyüttes képeiből nyílik kiállítás a Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében. Közreműködik Kiss Péter harmonikán. 

A József Nádor hét programsorozat április 15-én, szombaton a Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényével fejeződik be. 17.30-kor a Piac térről induló felvonulással kezdődnek az események. 18.30-tól az iskola tornatermében kulturális, zenés táncos program várja az érdeklődőket. Este nyolc órától sváb bál teszi teljessé a mezőfalviak ünnepét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában