Dunaújváros

2023.04.27. 17:00

Egy hétre dortmundi gimnazistákká váltak a széchenyisek

Izgalmas bringatúra, közös kirándulás és családias grillezés. Ilyen és ehhez hasonló, színes programok várták a Széchenyi István Gimnázium 25 diákját és 2 kísérő tanárát Dortmundban, ahol a csapat egy hetet töltött németországi családoknál.

Szente Patrícia

Fotó: Széchenyi István Gimnázium - Dunaújváros FB

Az iskola 1987 óta áll kapcsolatban a Reinoldus-und-Schiller-Gimnáziummal, akiket évről évre, cserediákprogram keretében látogattak meg a dunaújvárosi tanulók. A pandémia miatt azonban 3 évig elmaradtak a találkák, így különösen nagy öröm volt a gimnazistáknak, hogy újra Dortmundba utazhattak.

Külföldi útjuk során a diákok több tanítási órán is részt vettek, mint a testnevelés, rajz vagy énekóra, de rendhagyó történelemóra alkalmával a város nevezetességeivel is megismerkedtek a gimnazisták, mégpedig egy nyugalmazott tanár idegenvezetésével. Emellett biciklitúrával egybekötött stadionlátogatást is szerveztek a tanulóknak, de a kölni dómot is megnézték és a sportmúzeumba is benéztek, ahol nem csak sporttörténeti relikviákat tekintettek meg, de sportolhattak is.

A program egy közös, családi nappal zárult, ezután következett a hazaút. A diákok remek élményekkel, szuper emlékekkel tértek vissza szülőhazájukba, és már most izgatottan várják a csereprogram következő turnusát. Legközelebb a Széchenyi tanulóinak kell vendégül látnia a dortmundi gimnazistákat, akik előre láthatóan szeptember végén érkeznek majd Dunaújvárosba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában