Közlekedés

2023.04.28. 18:36

Dunaújvárosból is ingyen utazhattok a pápalátogatásra

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba a pápa hétvégi látogatásának idejére.

kemma

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost Képen: Erdő Péter bíboros, Ferenc pápa

Fotó: Máté Krisztián

Ferenc pápa április 28-30 között tesz látogatás Magyarországon. Az alkalomra rengeteg embert várnak a fővárosba, amivel számol a MÁV-VOLÁN-csoport is, akik nemrég bejelentették, mivel igyekeznek segíteni a zarándokoknak.

Eszerint április 28-án 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával díjmentesen utazhatnak Budapestre. Április 29-én és 30-án pedig regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az utasok Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak.

A díjmentesség a MÁV-START és a GYSEV menetrendszerinti vonatjáratain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetlegesen szükséges felárat (InterCity), illetve első osztály igénybe vétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása. A helybiztosítással közlekedő vonatokra ezért a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani. A díjmentes utazásról további részletek mavcsoport.hu oldalán lehet olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában