Petőfi-emlékév

2023.03.30. 15:00

Könyvjelzők a jubileum alkalmából, jóvátételként

ME

Könyvtár illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg a Petőfi-emlékévet, amelyet számos program színesít országszerte. 

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet arról számolt be, hogy egy EFOP-os projekthez kapcsolódó, a „Foglalkozási rehabilitáció” elnevezésű projektelemben a fogvatartottak az alkalomhoz illő, nemzeti színű könyvjelzőket készítettek újrahasznosított alapanyagok felhasználásával. Az elkészült ajándéktárgyakat a dunavecsei könyvtárnak, a szervezet által meghirdetett szavalóverseny résztvevői számára jóvátételi felajánlásként adományozták. 

Szavalóverseny résztvevői kapják az ajándékokat

Mint azt a bv. intézet vázolta, a programelemben azon fogvatartottak vesznek részt, akik munkáltatásba nem bevonhatóak. Ezen célcsoport számára kiemelten fontos egy olyan program biztosítása, ahol szinten tartják, illetve fejlesztik a munkavégző képességeiket, készségeiket, hogy szabadulásukat követően jobb esélyekkel indulhassanak a munkaerőpiacon, valamint a bűnismétlés kockázata csökkenjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában