Szépkorú

2023.01.26. 13:00

Jó egészség, szép család, programok

Molnár Emese

A szépkorú a ´60-as években költözött városunkba Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Egy újabb polgárral bővült a dunaújvárosi szépkorúak tábora, ugyanis Varga Istvánné betöltötte a kilencvenedik életévét. Még december 27-én ünnepelhette a születésnapját, erre az alkalomra pedig a családja egy meglepetés összejövetelt szervezett számára az egyik helyi étteremben. Ezen a héten a jubileumi születésnap alkalmából az önkormányzat is felköszöntötte a szépkorút. 

Mária néni 1932-ben született Kálozon. Itt töltötte gyerekkorát három testvérével együtt. Férjével (aki címfestő volt) az 1960-as években költöztek Dunaújvárosba. A szépkorú takarítóként dolgozott. Közben egyre bővült a családjuk, szeretetben nevelték három gyermeküket. 

Hét unokája és nyolc déd­unokája örvendezteti meg a mindennapokban

Napjainkban pedig hét unokája és nyolc dédunokája örvendezteti meg a szépkorú hölgyet. A korához képest jó egészségi állapotban van, szellemileg friss, jó kedélyű. Bár vannak állandó gyógyszerei, orvoshoz nem kell járnia. Teljesen ellátja magát, de már egy kicsit nehézkes, lassú a mozgása, ezért kevesebbet megy ki az utcára. Viszont van valami, amit sosem hagyna ki, mégpedig a fodrászatot, ami amolyan kihagyhatatlan, állandó programnak számít. Ebben természetesen a családtagok örömmel és készséggel vannak a segítségére, elviszik őt oda. 

Mária néni a családdal töltött idő mellett szeret olvasni és tévét nézni. Nem hagyja ki a híradókat, képben van a napi közéleti történésekkel, és persze kedvenc sorozatait is nyomon követi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában