Ismerkedős program

2022.12.20. 13:00

Nincs karácsony kulcsi töltött káposzta nélkül

Török Tímea

A Segíteni jó! csapat tagjai a rászorulókért dolgoztak Fotók: a szerző

December 17-én délután a Nap Háza – Hold Udvara rendezvényházban a jelenlegi szociális intézmény területén tartották a hagyományos falukarácsony elnevezésű ünnepi rendezvényt. A helyi közművelődési szakemberek tartalmas, beszélgetős, ismerkedős programokra invitálták a falubelieket. 

A karácsonyi rendezvényen gyönyörű betlehemes előadást láthattak az érdeklődők Csepregi Márton vezetésével és kulcsi gyerekek közreműködésével. Majd a Vidám Emberek elnevezésű civil szervezet ünnepi műsora következett, amelyben közös éneklésre buzdították a résztvevőket és Csuhai Gyuláné Erzsike előadásában Juhász Gyula versét hallgathatták meg a karácsonyozók. 

A betlehemes előadást Csepregi Márton szervezte

A helyi civil élet másik erőssége, a Segíteni jó Kulcs nevű csapat mintegy 200 gombóc töltött káposztát készített, amelyet részben becsületkasszás fizetség ellenében lehetett helyben megvásárolni, részben rászoruló családoknak juttatták el az önkéntes jótevők. A rendezvénytéren kézművesek ünnepire hangolt kínálatából is válogathattak a vendégek, a gyerekeket finomság és ünnepi kézműveskedés várta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában