Ünnepi hangulatban

2022.12.05. 20:06

Mint a mesékben, úgy telt az idő az élményerdőben

Az adventet megidéző nagykarácsonyi, második adventi hétvége programján még a Mikulás is megjelent. A helyszínt a közelmúltban híressé vált Élmények Erdeje mentén találtuk. A távolról érkezőknek sem kellett komoly GPS a megleléséhez, elég volt annyi, hogy „menjen csak arra, a Szőlőhegy felé!”

Balogh Tamás

A legkisebbek is izgatottan érkeztek, és várták, milyen érdekességeket tartogat számukra az Élmények Erdeje

Fotó: Balogh Tamás

Az iránymutatásra hallgatóknak valóban semmi gondjuk sem lehetett, mert ahogy a völgybe leereszkedtek, a kibontakozó erdősáv máris izgalmas nézelődést ígért számukra. Az igazi látványosság a régi, középső híd magasságában várt rájuk. 
Csodálatos az a helyszín. Nem véletlenül adták a környező, szép fákkal borított domboldalnak a már említett Élmények Erdeje elnevezést. A völgyet középen átszelő kis patak szinte meg sem rezzen. Talán az is a gyülekező látogatókat figyelte? Az erdő szemlélődő állatai pedig a jobb parton szunnyadó nádasban találtak álcát maguknak. 

A Mikulás és segítője is nagyon elfáradt ezen a „munkanapon” Fotók: Balogh Tamás

A szervezők ezúttal is elengedték a fantáziájukat, az év végi ünnepkörhöz kapcsolódó feladatlapokkal várták a kiérkező gyermekeket. Elsőként rémisztően nehéz kérdésekre kellett választ adniuk. A következő, gyermeket próbáló feladat az ünnepi csomagok szánra pakolása volt. Izgalmas, de a nedves réten baj nélkül megoldható volt a szánkó elvontatása is. Nagy örömöt jelentett nekik a célba dobó gyakorlat végrehajtása és a különleges kézműveskedés is. 

Ajándékkészítés tekintetében is nagyüzem volt a rendezvényen

A cél az elegendő pont összegyűjtése volt, hiszen csak a legügyesebbek kerülhettek a Mikulás elé. A kisebbek mesebeli kedvezménnyel, a játékban való indulás nélkül is „szabadjegyet” kaptak a nagy szakállú ajándékosztó meglátogatására. Az pedig jó mulatság volt ezen a hétvégén is, hiszen az ő zsákja ott is kellemesen meg volt töltve finomságokkal. 

Dér Gabriella ajándékműsora a résztvevők nagy kedvence volt

Nyilvánvaló, hogy Nagykarácsonyban csak jó gyerekek laknak, és az ideérkezők magatartása is fényesen kiváló lehetett. Ezért a Nagyszakállú kíséretében csakis mosolygós manókat találhattunk. Az előbb említett díszes ruhás szerzetek jósága miatt az ő kedvenc harapnivalójuk és a varázsitaluk díjtalan volt. Azt hiszem, Dér Gabriella szívesen látott ajándékműsorát is ehhez a ponthoz sorolhatjuk. 
Ahogy talán a szervezőknek azt a gondoskodását is, hogy előre ajánlották a meleg ruhát és a vízálló lábbeliket. Ilyen módon felkészülve pompás programja lett mindenkinek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában