Háttérzenével

2022.12.29. 10:00

Hamisítatlan erdélyi miccs

Agárdy Csaba

Tóth Gábor (balról) és Bálint Attila, a két diszkós

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Régi motorosoknak számítanak a dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiacon a Láng család tagjai. Az erdélyi Gyergyószentmiklósról Dunaújvárosba költözött Lángék több mint harminc éve árulnak a piacon. Középső fiúk, Zoltán sokszor besegít a szülőknek, és időnként új ötletekkel áll elő. A koronavírus-járvány idején ők voltak az elsők, akik zöldség-gyümölcs kiszállítással is foglalkoztak, méghozzá szinte beszerzési áron, segítve azokon, akik a járvány miatt nem akartak, vagy nem tudtak piacra járni. 

A legújabb kezdeményezésük: decemberben forralt bort, sült szalonnát és az Erdélyben nagyon népszerű kis sült kolbászkákat, a miccset árulták. Nem is akárhogyan, zenei aláfestéssel, hiszen két diszkós is dolgozott a standjuknál. A miccs, hogy minél jobban essen, ahhoz a háttérzenét Tóth Gábor Eemar-Smurdan és Bálint Attila Dj. Derek biztosította. 

Láng Zoltántól megtudtuk, hogy nagy sikere volt a diszkós miccsnek, és a terveik szerint minden hónapban – tehát a nyáriakban is – megismétlik a sütést, a zenélést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában