Emlékkiállítás

2022.11.11. 11:00

Múltidézéssel, gálaműsorral ünnepel az MLG

E héten gazdag programsorozattal ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját a dunaföldvári Magyar László Gimnázium (MLG). 

DH

Szombaton régi fotók, filmek és tablók között is böngészhetnek az egykori diákok Fotó: MLG

Ma délelőtt 8.30-kor helyezték el az emlékezés koszorúit a gimnáziumban a névadó Magyar László szobránál. Ezt követően az ünnepi megemlékezés a Várudvaron folytatódott, itt köszöntötték 9 órától a Magyar László verseny legeredményesebb résztvevőit, majd 10 órától megnyitják a Magyar László Tudományos Egyesület által felújított és kibővített Magyar László Emlékkiállítást a Fafaragó Galériában. A folytatásban érdekes tudományos előadásokat hallgatnak az érdeklődők az MLG-ben. Az eseménysorozat csúcspontja november 12-én, szombaton lesz, 10 órától nosztalgia-sportversenyeket rendeznek a tornacsarnokban s jó idő esetén a szabadtéri pályán. Az ebédlőben táncház lesz, az épületben iskola-, fotótörténeti, művészeti kiállítások várják a jelenlegi s öregdiákokat, érdeklődőket. Megtekinthetők a családfapályázat alkotásai, az MLG pedagógusainak tablói, az iskola évkönyve, s jókat lehet nevetni az aranyköpések falánál. (Ezt egyébként saját emlékekkel is lehet bővíteni, és az utókor számára üzenetek is hagyhatók.) 15 órától pedig a művelődési központban lesz ünnepi gálaműsor. A gimnáziumban egész nap lehetőség lesz osztálytalálkozókra, filmek, fotók megtekintésére, saját tablók megkeresésére. 

Az eseményre olyan családfapályázatokat is vártak a szervezők, amelyen a jelentkezők megjelenítik az MLG-s rokonokat, illetve az iskola falai között kezdődött, később házassággal végződő kapcsolatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában