Dunai Kincses Kert

2022.11.21. 09:00

Átformálta a kincskínálatot a közelgő ünnep hangulata

Balla Tibor

Több árusnál megjelentek az ünneppel kapcsolatos figurák

Fotó: LI

Megfér a domborított tarsoly a kovászos cipóval

Téli időszámítással tartott nyitva szombaton délután a Dunai Kincses Kert termelői piac a Szalki-szigeti kemping területén, ami annyit tesz, hogy korábban nyitottak, és a sötétedés miatt korábban is zártak az eddig megszokottnál. Az esemény profilja továbbra sem változott, még mindig a város és városkörnyék termelőit igyekszik helyzetbe hozni, és teret adni áruiknak, egyúttal minőségi termékekhez juttatni a városlakókat. 

Itt jól megfér egymás mellett a hartai házi füstölt áru, a sokféle sajt, a sokféleképpen feldolgozott levendula és a domborított tarsoly, a madocsai lakodalmas kalács a kovászos cipóval, a birs­almasajt a meseszerű kerámiafigurákkal, álló és ülő manók, az anyagból készült örök szaloncukor, dió és méz minden mennyiségben és formában, a mézesmadzag fantázianevű, kézzel készült, egyedi karácsonyfadísz a kötött táskával, vagy a mikulásváró tányérral, a rénszarvasos kelme a párnára nyomott angyalkával, a díszes adventi koszorú a kézzel készült süteményekkel, a sült tea (nem tévedés) a mézikével, csokoládés tallérok a disznósajttal, a fülbevalóangyalkák a gonosz erők által átjárt boszorkánykonyhából újra elszabadult pokoli savanyúsággal. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában