Edukáció

2022.10.27. 08:00

Magyarok a világban témahét az Arany János iskolában

Az országból elvándorolt magyarok életének megismertetése, kivándorlásuk okának feltérképezése és vívmányaik bemutatása a cél az október 24. és 28. között megrendezett Magyarok a világban című témahéten az Arany János Általános Iskolában.

Szente Patrícia

A tanulók a témával kapcsolatos feladatokat oldottak meg

Forrás: Arany János Iskola

Fotó: Gál Eszter

A hétfői napon az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezett az iskola, ezzel összefűzve nyitották meg a témahetet és kedden el is kezdődtek a programok, amely során a felsős diákok rövidfilmen és előadáson keresztül szerezhettek ismereteket az országon kívül élő magyarokról. A témahét harmadik napján a 7-8., majd pedig az 5. és 6. osztály vett részt vetélkedőn, amely során megmutathatták tudásukat a témával kapcsolatban. A napi eseményeken kívül egész héten át tartó feladatokat is meg kell oldaniuk a nagyoknak, ilyen a QR kódos információgyűjtés vagy a tablókészítés, melyet egy külhonos, híres, magyar emberről és munkásságáról kell készítenie a tanulóknak.

Együtt sokkal könnyebb!

A Gál Eszter, Hegyesi Szilvia és Csernákné Németh Julianna tanárnők szervezésének köszönhető rendkívüli programsorozat csütörtökön tovább folytatódik egy izgalmakkal teli szabadulószobás feladattal, majd pénteken eredményhirdetéssel zárják a hetet, amikor is az elkészített tablókat is kiállítják. 

Ma is folytatódnak a témahét programjai


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában