Isaccea

2022.10.31. 16:54

Fennakadt egy uszály Dunaföldvárnál - frissítve

Molnár Emese

Fotó: Vadász Bence Máté / olvasó

Frissítés vasárnap este:

Egyik olvasónk jelezte, hogy bizony éjszakára is ott vesztegelt a hajó, nem tudták kiszabadítani. A helyzetet az sem segítette, hogy másnapra 
–113 centiméteren jegyezték a Duna vízállását (a Belügyminisztérium Vízügyi Hatóságának honlapján közölt 
adatok alapján). Ráadásul a vízszint további apadását jelezték az elkövetkezendő napokra is. Azt az információt kaptunk, hogy a hajó még mindig ott áll.

Munkatársunk fotóján látható, hogy a vízszint jelentősen csökkent, így jobban látható a hajótest.
Fotós: Gallai Péter

Frissítés:
Az esettel kapcsolatban a BRFK kommunikációs osztálya az alábbi tájékoztatóval szolgált lapunknak: 
"2022. október 31-én 14 óra körüli időben, Dunaföldvár szakaszán a Duna jobb partján egy tolóhajó akadt fent és nem tud tovább haladni. Az esemény során senki nem sérült meg, a hajóban rongálódás nem keletkezett. A jármű a hajózást nem akadályozza.

A Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai vízi közlekedés szabályainak megsértése miatt a hajó kapitánya ellen szabálysértési feljelentést tettek."

Eredeti hírünk:

Ma kora délután Dunaföldváron, a kemping melletti dunai szakaszon megfeneklett egy többrészes uszály. Feltételezhetően nem volt megrakodva (mivel nem ült mélyen a vízben). A képek tanúsága szerint valami okból letérhetett a kijelölt hajózási útvonaltól, mivel nagyon közel van a partszakaszhoz.

Forrás: marinetraffic.com

Az Isaccea tolóhajót lekapcsolták az uszályokról, majd megpróbált kimanőverezni a mélyebb víz irányába. Ám nem sokkal arrébb fennakadt egy sóderzátonyon. A helyszíni beszámolók szerint a hajó legénység egy csáklyával, hosszú rúddal többször is méregette a víz szintjét, ami igen alacsony volt azon a területen. Az ukrán zászló alatt hajózó motoros, illetve a legénység hosszasan próbálkozott kimenekülni a fogságból, és ugyan jobbra-balra mozdult a hajó, de cikkünk írásakor még nem sikerült kijutni.

Olvasói fotó
Olvasói fotó
Olvasói fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában