A gyerekek és a szülők is nagyon aktívak voltak

2022.09.26. 09:00

Játszótéri születésnap

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. szeptember 27-én nyitotta meg a dunaújvárosi játszóterét a „Játszva megelőzni” program segítségével az Október 23. téren. Szombaton a szolgálat születésnapi bulit tartott a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. A gazdag program délután két órakor kezdődött, és még az idő is megfelelő volt egy kis ünneplésre. 
A résztvevők igen aktívak voltak, a játékokat végig kihasználták a gyerekek, a szülők pedig a jótékonyságban álltak az élen. Ugyanis, ahol jótékonysági tombolát lehetett vásárolni, ott egész délután hosszú sor állt. 
A csillámtetkónál állatfigurákat varázsoltak a rendezők a picik karjaira. Az egyik esetben, amikor a sablont lehúzták egy kis lányról, az elsírta magát – úgy érezte fájt neki –, de amikor meglátta a csillogó, gyönyörű kis cicát, már nevetésre állt a szája. 
Nagyon sokan rajzoltak a születésnap alkalmából, a kész műveket azon nyomban ki is állították. A hangszerek, a fuvola, xilofon, a fémdobozokból készült dobok – a fiúk ütötték-vágták – is alaposan felkeltették a gyerekek érdeklődését. Volt még hajfonás, görkorcsolya-verseny, ugrálóvár, születésnapi kvízjáték is. 
És ha már az írásunk elején a jótékonyságot említettük, nem feledkezhetünk el a sok segítségről, amit kaptak az üzletektől, magánszemélyektől a máltaiak. A Duna Plazmát érdemes külön megemlíteni, az ajándékcsomagjaik mellett felajánlották, hogy októberben minden plazmaadó után ezer forinttal járulnak hozzá a játszótér fejlesztéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában