Játékfesztivál ajándékkal

2022.08.24. 07:00

Iskolai felszereléseket gyűjtött a Útkeresés Segítő Szolgálat

Hagyomány az Útkeresés Segítő Szolgálat életében, hogy a szeptemberi iskolakezdés előtt Játékfesztiválra várja a kötelékébe tartozó családokat.

Molnár Emese

Arcfestés, csillámtetoválás és hajfonás is volt a kínálatban

Fotó: LI

Pontosan huszonkét esztendeje szervezik meg ezt a közösségi programot – erről Árgyelán Anikó családsegítő tájékoztatta lapunkat az idei programon, amelyet kedden tartottak a Bartók Béla utcai székhelyükön. A rendezvény célja, hogy a szülők és a gyermekek közösen tölthessenek el egy önfeledt délelőttöt az intézmény udvarán különféle játékos, sportos feladatokkal és a támogatóknak köszönhetően ajándékokkal. 
A Játékfesztivált egy adománygyűjtés előzi meg évről évre: tanszeradományokat várnak a felajánlóktól, illetve minden olyan felszerelést szívesen fogadnak, amely az iskolakezdéshez szükséges, és amiket aztán a nehezebb sorsú családoknak adnak át. 

 

Több frontról érkezett a segítség, amit gondosan válogatva helyeztek ki a központban. Egyrészt sok magánszemélytől kaptak felajánlásokat, zömében újszerű, jó állapotban lévő iskolatáskákat. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendszeres adományozója a szervezetnek. A vállalat ezúttal 200 ezer forinttal járult hozzá ehhez az akcióhoz, amiből a családsegítő munkatársai vásároltak a többi között íróeszközöket, füzeteket, festékkészleteket: harminc alsós és harminc felsős diáknak elegendő mennyiségben. Aztán ugyancsak iskolai eszközöket ajánlott fel a Duna Plazma is, mintegy harminc csomagra valónyit. A Római városrészi Adománykuckó rengeteg adománnyal, iskolai felszereléssel, ünneplőruhákkal, készségfejlesztő és logikai játékokkal járult hozzá az akcióhoz, és (a Duna Plazma munkatársaihoz hasonlóan) a kuckó önkéntesei részt is vettek a Játékfesztiválon Barta Endre alpolgármesterrel. Visszatérő támogató még például a drogambulancia és a rendőrség is, ezeknek a munkatársai ugyancsak játékkal, prevencióval szolgáltak a program során. 

Árgyelán Anikó elmondta, az adomány átadását egy játék köré építették: minden ifjú vendégük egy kis füzetkét kapott az érkezéskor, benne egy mesével, a hátoldalán pedig egy pecsétgyűjtővel. Az udvaron több állomást alakítottak ki, és ha sikeresen teljesítették a feladatokat, járt a pont a füzetbe, a végén pedig eljuthattak az ajándékokig. A családsegítő kolléga azt is hozzátette, ilyenkor nem minden adomány fogy el, ezáltal tartalékolhatnak a tanév kezdetére is, amikor menet közben derül ki, hogy még mire lenne szüksége a gyermeknek az iskolába. 
A dunaföldvári Gamila tánccsoport is fellépett a programon, a szekszárdi Csigabiga Alapítvány pedig egy terápiás kutyával és pónival érkezett a rendezvényre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában