Dunaföldvár

2022.07.26. 17:30

A kétnapos Parti Fesztiválra várnak bennünket

A főképp a legfiatalabb korosztály kedvenceiből összeállított könnyűzenei eseménysorozat (amely kellemes szórakozást adhat az idősebbeknek is) péntek délutántól – vasárnap hajnalig zajlik. A színpadokat és a veglátós egységeket a korábbi ünnepi mulatságok helyszínén, a Duna-parton a gyönyörű parkban találjuk meg az ingyenes rendezvényt. A strandhoz érve kövessük a csábító zenéket és az illatokat, nem fogunk csalódni!

Balogh Tamás

Fotók: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

A Parti Fesztivált alaposan előkészítették. Az ötletgazda Kiss Lajos Csaba, akit egy sor jelentős civil szervezet vezetőjeként is megismerhettünk. 

Ebben az esetben mint a helyi önkormányzat oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális, ifjúsági és sportbizottság vezetőjeként vette kezébe a dolgokat. Irányításával egy elhivatott bizottság (amelynek Berek Gábor, Csányi Tibor és Kelemen Dorottya is a tagja) dolgozta ki és oldotta meg a felmerülő feladatokat. 

Ezt nyújtja a mi fesztiválunk 

Kelemen Dorottyával, a fesztivál egyik műsorszervezőjével beszélgettünk a kínálatról Fotó: a szerző

Kelemen Dorottyától, a fesztivál egyik műsorszervezőjétől, aki a marketinges és a közösségi médiás feladatokat is magára vállalta, a következőket tudtuk meg. 
– Mint a szervezőbizottság legfiatalabb tagja valószínűleg jobban ismerem a korosztályomat megszólító előadókat, mint a tőlem idősebbek, és remélem, hogy általában az ilyen eseményeken jelentkező igényeiket is. Ez azért fontos, mert a Parti Fesztiválra elsősorban kifejezetten nekik való programokat szerveztünk. Úgy látom, hogy ez nem jelent majd „nemzedéki ellentétet”, hiszen nagyon sok huszonöt évesnél idősebb ismerősöm van, akiktől azt hallom, hogy kifejezetten várják az eseményt, mert ők is találtak a fellépők között kedvenceket, például a pénteki, inkább diszkós napon DJ Sterbinszkyt várják nagy örömmel. A fiatalos érdeklődést követve, nálunk nem lesznek a sokfelé kedvelt, mindenféle vásári portékát kínáló árusok, ahogy főzőversenyt sem rendezünk. Az Aranyfácán standján kifejezetten könnyebb ételeket és koktélokat is fognak kínálni. Mellettük a Bor utcába kitelepülnek a Sűrű és a Kelemen borházak is a kínálatukkal. 

A helyszín önmagában is pazar 

– A Duna partján találnak meg bennünket. A földvári oldalon a hídnál már nem hiszem, hogy valaki irányt tévesztene. Gépjárművel addig lehetséges behajtani, mellette, attól délre lesz egy nagy parkoló, de azt javasolom, hogy az idelátogatók inkább a belvárosban keressenek helyet a járműveiknek. A főutcától tízpercnyi sétára máris a fesztiválon találják magukat. 

A fellépőket két színpadról követhetik a fesztiválozók 

A nagy színpadon a hangosabb, a kicsin a szolidabb hang­erő lesz a jellemző. A részletes program a Parti Fesztivál Facebook-oldalán olvasható. Egy biztos, 17 órától már szól a zene! 
A nagy színpadon pénteken: BSW, Sterbinszky, Mynea, Sincrane & Kriss. Szombaton pedig: Origamies, PTE Brass Band, Raul, Valmar, Fiúk. 
A kis színpadon is remek lesz a felhozatal: Rizkid, MR. Son, Derek, Zombie DJ Fekete. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában