Dunaföldvár

2022.06.16. 10:00

Városébresztő ágyútűz nyitja a bajvívó napokat

Balogh Tamás

Első alkalommal rendeznek várnapokat Dunaföldváron Fotó: BaT

Bőséges és színes a szórakoztató programok sorozata Dunaföldváron ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap is várnak ránk kikapcsolódási lehetőségek egész nap. A múltidéző dunaföldvári várnapok eseménysorozata a várudvaron zajlik mindkét napon, ezt megfejeli még a horgászjuniális a Kis-Dunán szombaton (ez utóbbival külön és részletesen foglalkozunk lapunk 5. oldalán). 
A várnapok igazi történelmi utazást ígér bajvívásokkal, seregszemlével, zenei és kulináris élményekkel. Lássuk a részletes kínálatot, hiszen már a kezdés is nagyon eredeti lesz... 
Június 18-án, szombaton, 9.30-kor városébresztő ágyú­tűzzel kezdődnek a programok. 10 órakor nyílik a várkapu, ezt követi a megnyitó és a látványos seregszemle. Majd régi magyar és középkori világzenét hallhatunk a Szelindek együttestől. 11.30-tól a történelmi harci bemutatók első részét láthatjuk, majd ezt követően, 13 órakor lesz kész a bográcsételekből álló ebéd, amelyre mindenkit meginvitálnak. 14 órától hastáncosok műsora, majd a harci bemutatók második része következik. 18 órakor kezdődik a „Kínáljuk egymást!” elnevezésű pálinka- és borkóstoló, majd egy félóra múlva a vacsora, és 19.30-tól ismét a Szelindek együttes lép a színpadra. 20 órától a „szertűz”, utána a fáklyás felvonulás ad örömöt a vendégeknek. 21.15-től a Tűzfészek csoport tűzzsonglőr-bemutatóját láthatjuk, ami után jön a napzáró esti vigalom. 
Június 19-én, vasárnap, 7.30-kor ébreszti a várost az ágyútűz, 8 órakor nyílik a vár kapuja. 9 órakor kezdődik a harci bemutatók harmadik része, s 12 órakor ebéddel zárul a látványos délelőtt. BaT 
 

Történelmi bemutató Fotó: MW

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában