Covid

2022.04.11. 14:01

Könnyítések a horvát határátkelőhelyeken

Április 9-én éjfélkor Horvátországban hatályba lép a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átlépés ideiglenes korlátozásáról szóló határozat, de lényegesen leegyszerűsített szempontok szerint.

DH

Spliti kikötő madártávlatból – itt hajót is bérelhetnek a vendégek Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

Az Európai Unió tagországaiból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez. A Horvátországba érkező harmadik országbeli állampolgároknak meg kell felelniük a járvány­ügyi feltételeknek, azaz Covid-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. 
Horvátországban szintén holnaptól eltörlik a maszk viselésének kötelezettségét, kivéve az egészségügyi ellátást végző és a szociális intézményeket. 
A Horvát Köztársaság Polgári Védelmi Parancsnoksága ezen felül határozott a bárok és a szórakozóhelyek munkaidejére vonatkozó korlátozások eltörléséről is. 
A hagyományosan nagyobb külföldi vendégszámot generáló húsvéti ünnepeket megelőzően Nikolina Brnjac horvát turisztikai és sportminiszter így nyilatkozott: „Horvátország a világjárvány kezdete óta nagy figyelmet fordít vendégeink és állampolgáraink biztonságára, és ez a jövőben is így lesz. Azáltal, hogy az Európai Unió állampolgárai számára a Horvátországba történő beutazáskor eltöröltük a Covid-tanúsítvány bemutatásának kötelezettségét, jelentősen megkönnyítjük az ideérkezők utazásának folyamatát. Mindenkit szeretettel várunk és kellemes horvátországi tartózkodást kívánunk.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában