Felelős állattartás

2022.02.08. 10:00

Turbó cica, egy angyalbőrbe bújt kisördög

Turbó tavaly ősszel került hozzánk. Unokatestvérem hívott telefonon, hogy beköltözött hozzájuk egy kölyökcica, de sajnos nem maradhat náluk. Megoldást kellett találni, a lehető leggyorsabban. Így érkezett meg hozzánk Turbó. 

Szentes Kitti

Az égiek ajándékának gondolom Turbót, ugyanis érkezését követően nem sokkal később elpusztult Bosco nevű kutyánk. A hiányát, szőrének selymét, illatát nem pótolja semmi sem, de az űrt, a szomorúságot egy kicsit enyhítette az új családtag érkezése. 

Turbó egy ízig-vérig öntörvényű cicahölgy. Kinti-benti tartású, könnyen alkalmazkodó, embercentrikus, eleven teremtés nulla veszélyérzettel. 

Simogató tekintet Fotók: Szentes Kitti

Felelős állattartóként fontos megemlítenem, hogy már az ivartalanításon is túl van a kis jövevény cicus. 

Lehet, hogy párnapos kellemetlenséggel jár az állatnak, legyen az kutya vagy cica, de úgy gondolom, hogy ezt minden gazdinak mérlegelnie kell, és higgyék el, a képzeletbeli mérleg serpenyője az ivartalanítás felé fog billenni. 

Végezetül, de nem utolsósorban az allergiámról szeretnék, néhány szót ejteni. 

A tisztaság fél egészség – tartja a mondás

Allergiás reakció alakult ki ugyanis nálam első cicánk érkezésekor, körülbelül 5-6 évvel ezelőtt. Tüneteim tankönyvbe illőek voltak, de szerencsére orvosi beavatkozást nem igényelt, és az évek során enyhültek, sőt van, hogy tünetmentes vagyok. Tehát cica maradt, sőt még tovább bővült a létszám, allergia ment. Természetesen, ha súlyosak a tünetek, megoldást kell találni, ami az allergiásnak, illetve az állatnak is jó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában