Dunaújváros

2022.01.14. 08:00

Jótékonysági árverésre hívják a városlakókat

Brousil Csaba

Pintér Tamás, Pálfi Andrea, Pálfi Balázs és Kováts Rózsa Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Február 11-én délután öt órai kezdettel jótékonysági árverést tartanak a Munkásművelődési Központban. Ennek kapcsán tartott a helyszínen sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester, Kováts Rózsa, az intézmény vezetője és Pálfi Andrea, illetve férje Pálfi Balázs a Magyar Szervátültetettek Szövetség képviseletében. Elhangzott, hogy a szövetségnek számos szervátültetésen átesetteket segítő programja van, ezek közé tartozik egy jótékonysági alap is, melynek bevételét és így a szervátültetetteknek nyújtható anyagi segítséget szeretnék növelni a dunaújvárosi aukcióval. Dunaújvárosban 300-ra tehető azoknak a száma, akik szervátültetésen estek át.

Pálfi Andrea elmondta, hogy a szövetség Jótékonysági Nagykövete Karácsony János, az LGT énekes gitárosa, aki a dunaújvárosi aukción is fellép majd, ezzel is hozzájárulva az árverés sikeréhez. Az árverésre bocsájtott festmények között ott lesz Tarján Zsófiának, a Honeybeast együttes énekesének saját, dedikált festménye is, aki ezzel az alkotással járult hozzá a segélyalaphoz. Kováts Rózsa elmondta, hogy az aukcióra szánt képek az MMK-ban hagyományosan kiállító művészektől, alkotóktól származnak, akiket ő személyesen kért meg, hogy egy-egy munkájukkal támogassák ezt a nemes célt. Hozzátette, hogy az Munkásművelődési Központ eddig is támogatta és a jövőben is támogatja majd a jótékonysági kezdeményezéseket, melyek a Dunaújvárosban élők megsegítését, illetve javát szolgálják.

Pintér Tamás megköszönte a városi művészek hozzáállását és adományaikat, melyekkel ehhez a nemes célhoz járultak hozzá. Mint mondta ez is fényes példája annak, hogy a dunaújvárosi lakók példás összefogást tudnak mutatni, ha jótékonyságról van szó. Arra kérte a városiakat, hogy minél többen vegyenek részt a februári árverésen ezáltal segítve a transzplantált emberek életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában